Nova vest
Košarka

Utorak, 22.12.2009.

12:46

Đurović: "Motiv jači od respekta"

Trener košarkaša FMP-a Vlade Đurović ocenio je pred meč 14. kola NLB lige da je Partizan favorit, ali da je motiv njegove ekipe jači od respekta prema šampionu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Ne može se zamisliti teži završetak 2009. godine od dvomeča sa Partizanom, trostrukim uzastopnim osvajačem NLB lige. Pokušaćemo da slavimo protiv 'crno-belih' na našem terenu, bez obzira na to što su favoriti", naglasio je Đurović.

Strateg kluba iz Železnika ima samo reči hvale za ekipu koju predvodi Duško Vujošević.

"Najbolji su tim u Srbiji u poslednjih osam godina i ekipa o kojoj se najviše priča u Evropi. Aleksandar Marić je MVP Evrolige i već to su dovoljni argumenti da ih maksimalno poštujemo. Međutim, ovo je utakmica u kojoj trener ne treba da motiviše igrace. Daćemo sve od sve da odigramo kvalitetan meč i pokažemo da vredimo više od trenutnog plasmana", poručio je Đurović.

Kako je dodao, oba tima imaju jak motiv - Partizan želi da se učvrsti u vrhu tabele, a FMP da pobegne sa dna.

"Iako cenimo rivala, nema razloga da budemo impresionirani imenom Partizana", tvrdi Đurović pred prvi duel sa timom iz Humske u roku od tri dana. Drugi meč, odnosno odložena utakmica prvog kola regionalnog takmičenja, igra se 26. decembra od 19.30 časova u "Pioniru".

Trener FMP-a nema na raspolaganju sve prvotimce, s obzirom da Bojan Radetić nije trenirao zbog bolova u grlu, a Svetozar Stamenković ima prve simptome gripa.

"Bez obzira na to koja ekipa bude istrčala na parket želimo da odigramo odličnu utakmicu, a dodatni motiv sigurno će nam biti ispunjene tribine", zaključio je Đurović.

Utakmica između FMP-a i Partizana igra se u sredu od 18 časova u Železniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu