Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.11.2009.

23:59

Olimpijakosu oba derbija

Fudbaleri i košarkaši Olimpijakosa ostvarili su pobede u nedelju nad velikim gradskim rivalom Panatinaikosom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobeda fudbalera od 2:0 i nije veliko iznenađenje s obzirom da Olimpijakos u poslednjoj deceniji potpuno dominira u tom sportu u Grčkoj, ali trijumf košarkaša, koji su poslednji trofej države osvojili daleke 1997. godine jeste. Tim koji je izgubio u Beogradu od Partizana prošle nedelje u Evroligi pobedio je prvaka Evrope sa 87:76.

U derbiju 12. kola fudbalske Superlige oba pogotka za pirejski tim postigao je Kostas Mitroglou, prvi u sudijskoj nadoknadi prvog dela, a drugi u 54. minutu. Mitroglou je prvi gol postigao iz kaznenog prostora, a drugi posle centaršuta Zairija. Ovom pobedom Olimpiakos je preskočio najvećeg rivala na prvom mestu na tabeli. Tim iz Pireja sada ima 30 bodova, a PAO je ostao na 29.

U istom danu Olimpijakos je slavio i na parketu. Tim našeg Miloša Teodosića je u prepunoj dvorani 'Mira i prijateljstva' savladao Panatinaikos sa 87:76 (24:15, 16:22, 25:22, 22:17).

Ekipa Panajotisa Janakisa, kome je posao bio ozbiljno ugrožen pred duel sa timom Željka Obradovića, odigrala je maestralno na startu meča. Domaći su bili nezadrživi i u finišu i zasluženo su naneli prvi poraz Panatinaikosu u šampionatu Grčke.

Pobednički tim predvodili su Papaloukas sa 20 i Džoš Čildres sa 19 poena, dok je Teodosić imao devet, uz šest asistencija. Endrju Nikolas bio je najefikasniji u Panatinaikosu sa 18 poena, dok Milenko Tepić nije igrao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve