Nova vest
Košarka

Utorak, 21.07.2009.

14:47

Trifunović trener ruskog Spartaka

Aleksandar Trifunovi' novi trener ruskog Spartka iz Sankt Peterburga.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši trener Lietuvos Ritasa i Panioniosa, Aleksandar Trifunović potpisao je u utorak jednogodišnji ugovor sa ruskom ekipom Spartak Sankt Peterburg. Trifunović, koji je tokom leta bio i kandidat za mesto trenera Benetona iz Treviza, predvodiće ekipu koja naredne sezone želi još više od polufinala plej ofa ruske lige. Spartak se nalazi medju retkim klubovima koji nema finansijskih problema.

42-godišnji sprski trener tako je "uskočio" na klupu ruskog ligaša, iako je uprava navodno kontaktirala i dva NBA trenera, Tima Flojda i Erika Maselmana. Nekadašnji trener Golden Stejta i Sakramenta (Maselman) je posle nekoliko dana razmišljanja ipak dao negativan odgovor, zbog želje da se odmori i tokom naredne sezone.

Trifunović je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik Zmagoslava Sagadina, sa kojim je u dva navrata saradjivao (C.zvezda i Lietuvios Ritas), ali ga i nasledjivao kao glavni trener na klupi. Prošle sezone sa velikim uspehom (posebno u Evroligi) vodio je Panionios iz Atine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve