Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.06.2009.

15:43

I Mačvan se povukao sa NBA drafta

Košarkaški klub Hemofarm iz Vršca saopštio je da je mladi centar Milan Mačvan doneo odluku da se povuče sa ovogodišnjeg NBA drafta.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Uz konsultacije, pre svega sa roditeljima, a potom sa Upravom kluba i agencijom FAME Europe, koja ga zastupa, Mačvan je doneo odluku, koja je po njegovim rečima, najbolja za nastavak njegove karijere", saopštio je Hemofarm. Kao glavni razlog odustajanja Mačvana od drafta Hemofarm je naveo želju perspektivnog centra da pruži svoj maksimum u Srbiji i da da lični pecat srpskoj košarci.

Pre Mačvana, sa drafta se povukao i centar Vrščana Boban Marjanović.

"Takođe, obaveze u reprezentaciji sa kojom je osvojio brojne medalje, kao i želja da sa svojim klubom Hemofarmom osvoji svoju prvu seniorsku klupsku titulu i da se takmiči u Evroligi, umnogome su uticali na njegovu odluku", saopštio je klub.

Stručnjaci Evrokupa procenili su da je Milan Mačvan "Zvezda u usponu". Mladi centar Hemofarma vlasnik je i brojnih drugih priznanja,
od kojih se posebno titula najboljeg mladog igrača sveta na ovogodišnjem Najk Hup samitu.

"Milan Mačvan je ovom odlukom poručio košarkaškoj javnosti da ima još mnogo toga da pruži Srbiji i Hemofarmu", mišljenja je vršački košarkaški klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve