Nova vest
Košarka

Subota, 13.06.2009.

20:24

Rakočević i Tau uzvratili udarac

Košarkaši Taukeramike pobedili su Barselonu rezultatom 75:67 (20:12, 13:21, 21:16, 21:18), u drugom meču finalne serije ACB lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Baskijci su tako izjednačili u seriji na 1-1, pred dva meča na gostujućem terenu. Junak pobede Taukeramike bio je srpski reprezentativac Igor Rakočević, koji je bio najefikasniji na meču sa 22 poena, uključujući i dve uzastopne trojke u finišu koje su omogućile domaćinu da se odvoji.

Najveću podršku Rakočeviću pružili su Pit Mikel sa 19 i 9 skokova, i Pablo Priđoni, koji je ubacio 16 poena.

U ekipi Barselone, koja je dobila prvi meč 82:80, Huan Karlos Navaro je postigao 21 poen, dok je David Andersen uu 9 poena imao 9 skokova.

Mečevi broj tri i četiri finalne serije najjače evropske lige igraju se u Barseloni, u utorak i četvrtak.

Tau je bolje počeo meč i imao solidnu prednost do samog finiša poluvremena, kada je Barsa serijom stigla do vođstva 33:30. U drugom poluvremenu Tau je uglavnom imao prednost, a posle Rakočevićeve mini-serije u finišu domaćin je imao plus 11, ali je Barsa uspela da se vrati i ponovo zapreti preokretom. Ipak, ovoga puta su Baskijci zadržali prednost, pa će sada imati priliku da jednom pobedom u Pala Blaugrani vrate seriju u Vitoriju.

U reprizi prošlogodišnjeg finala branilac trofeja Tau igra za treću titulu u istoriji, Barselona ih je osvojila 14, ali poslednju još pre pet godina, kada su bordo-plave predvodili Svetislav Pešić i Dejan Bodiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve