Nova vest
Košarka

Subota, 06.06.2009.

16:01

Počinje EP za žene u Letoniji

U Letoniji u nedelju počinje Evropsko prvenstvo u košarci za žene, a reprezentacija Srbije u prvom kolu Grupe C u Valmijeri igra sa Litvanijom od 12.30 sati.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpske košarkašice u ponedeljak, od 17 sati, igraju sa Rusijom, koja brani titulu, a u utorak, od 12.30 sati sa Turskom. Srbija je na prošlom Evropskom prvenstvu u Italiji zauzela 12. mesto, pa selektor Jovica Antonić ističe kako su dugoročni cilj Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Postoji i kratkoročni cilj, a to je plasman u četvrtfinale i eventualni direktni plasman na naredno Svetsko prvenstvo.

"Ova ekipa je najtalentovanija u Evropi, ima sve kvalitete osim iskustva, i to može da nam bude jedini problem. Istina je da imamo tešku grupu, ali mogli bismo da pobedimo sve rivale, kao što ne bi bilo iznenađenje i da izgubimo sva tri duela", rekao je novinarima selektor Antonić.

Za reprezentaciju Srbije će igrati: Marija Erić (Napulj), Sonja Petrović (Spartak, Moskva), Iva Roglić, Ines Ajanović, Marina Puškar i Miljana Musović (Crvena zvezda), Tamara Radočaj (Hemofarm), Ines Kresović (Gran Kanarija), Jelena Milovanović (Šopron), Maja Miljković (Selta), Ana Perović (Lande Basket) i Milica Dabović (Bešiktaš).

Plasman u dalje takmičenje Evropskog prvenstva izboriće po tri najbolje selekcije iz četiri kvalifikacione grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve