Nova vest
Košarka

Subota, 06.06.2009.

13:45

Bertomeu u Beogradu u ponedeljak

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu u ponedeljak će doći u Beograd, u radnu posetu Košarkaškom savezu Srbije, prenosi "Sport".

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Bertomeu će se u Beogradu sastati sa čelnicima Saveza i najboljih klubova, a na dnevnom redu će biti važne teme za budućnost srpske košarke. Direktor najjačeg evropskog klupskog takmičenja će precizirati ko i na koji način će iz Srbije izboriti plasman u Evroligu, a biće reči i o nesporazumima između KSS i Jadranske lige o sistemu bodovanja.

Evroliga je već obelodanila simulaciju novog sistema takmičenja od 2009. do 2012. godine, a izvesno je da će Srbiju, po broju bodova bar još tri godine, predstavljati Partizan, a da li Srbija može da računa na mesto u kvalifikacijama znaće se posle sastanka Bertomeua u Beogradu. Kandidat za mesto u kvalifikacijama iz Srbije sigurno bi bio Hemofarm jer se računaju bodovi sakupljeni u prethodne tri sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu