Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.05.2009.

23:50

Olimpijakos dobio PAO za 2-1

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Panatinaikos 74:70, u trećem meču finalne serije grčkog plej-ofa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Panajotisa Janakisa je ovom pobedom smanjila na 2-1 i produžila seriju na još barem jedan meč. Četvrti duel na programu je u ponedeljak, a domaćin je Panatinaikos. PAO je u prvom meču u Pireju napravio brejk, a u drugoj utakmici ekipa Željka Obradovića deklasirala je večitog rivala sa čak 27 poena prednosti. Ipak, Olimpijakos je uspeo da smanji i tako odloži novo slavlje 'zelenih'.

'Crveno-bele' iz Pireja u trećem meču predvodio je Džoš Čildres sa 23 poena. Lin Grir ubacio je 16, a Jorgos Printezis 11. Miloš Teodosić postigao je pet poena (2-7 iz igre), dok je Zoran Erceg na parketu proveo svega četiri sekunde.

U sastavu Panatinaikosa Šarunas Jasikevičius postigao je 17 poena, uključujući i trojku sa deset metara kojom je PAO smanjio na dva razlike deset sekundi pre kraja. Bivši centar Partizana Nikola Peković postigao je 15, a sjajni Dimitris Dijamantidis 12 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve