Nova vest
Košarka

Utorak, 19.05.2009.

22:42

TAU prošao, Unikaha vratila brejk

Košarkaši Barselone i Taukeramike plasirali su se u polufinale plej-ofa španske ACB lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim iz Vitorije slavio je protiv Bilbaa u gostima 97:76 (Rakočević 23p), a Barselona je bila još ubedljivija protiv Pamese u Valensiji – 81:55. Tako su Barsa i TAU, posle neizvesnih trijumfa u prvim mečevima, lakše od očekivanog izborili drugu pobedu i plasman u finale. Unikaha je savladala Gran Kanariju u gostima 70:68 i, baš kao i Huventud u ponedeljak, izborila majstoricu.

Srpski reprezentativac Igor Rakočević bio je briljantan u pobedi svog tima u Baskiji – ubacio je 23 poena (4-6 za dva, 4-8 za tri), uz pet skokova i četiri asistencije. Tijago Spliter zabeležio je 12 poena i 5 skokova, Pit Mikel dao je 15 poena, a Vil Mekdonald imao je po 10 poena i uhvaćenih lopti.

U taboru gostiju istakao se Luk Reker sa 19 poena, a Drago Pašalić postigao je 15.

TAU čeka boljeg iz duela Huventud - Real, a majstorica u toj seriji igra se 23.maja.

Barselona je protiv Pamese prikazala nesvakidašnju partiju i sa 11 trojki u prvom poluvremenu (Andersen i Lakovič po tri) uništila sve nade domaćih da mogu da iznenade – 52:23 na poluvremenu.

Do kraja su Katalonci bez problema stigli do pobede, a najefikasniji je bio Dejvid Andersen sa 21 poenom, dok su Huan Navaro i Jaka Lakovič dali po 13. Srpski košarkaš Kosta Perović bio je najzapaženiji u Pamesi sa 11 poena (5-8 za dva) i 5 skokova, a Vule Avdalović nije uspeo da se upiše u strelce (0-3 iz igre, 8 min.).

Unikaha je posle iznenađujućeg poraza u Malagi uspela da pobedi Gran Kanariju i tako izbori treći, odlučujući meč. Ključnu čovek bio je Karlos Kabesas, koji je u završnici postigao prelomni koš; on je ukupno zabeležio 14 poena, a Bonifas N'Dong zabeležio je 17 poena i 11 uhvaćenih lopti. Omar Kuk, bivši plej Zvezde, imao je 5 poena (1-7 iz igre) i 3 asistencije.

U ekipi sa Kanara najefikasniji je bio Džoš Fišer sa 16 poena. Majstorica je na programu 24. maja.

Titulu brani ekipa Taukeramike, koja je u prošlosezonskom finalu savladala Barselonu 3-0 u pobedama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve