Nova vest
Košarka

Utorak, 12.05.2009.

17:21

Vlada RS nagradila Dušana Ivkovića

Ministarka omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković uručila je u utorak priznanje selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Dušanu Ivkoviću.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ministarka Samardžić – Marković nagradila je Ivkovića zbog njegovih zasluga u razvoju košarkaškog sporta, a povodom dvogodišnjice rada njenog resora. Ministarka je pritom istakla da je on iz Srbije izvozio znanje, kao jedan od najvrednijih proizvoda.

"Pored toga što je širom sveta pronosio slavu srpske košarke, naš trofejni stručnjak je uvek u Srbiju donosio inovacije, i sve napredno što se događalo u ovom sportu. Između ostalih, zahvaljujući njemu košarka je postala jedan od najvažnijih elemenata raspoznavanja našeg nacionalnog identiteta u svetu", istakla je Samardžić-Marković.

Ona je podsetila da je pre dve godine, kada je obnovljen rad Ministarstva omladine i sporta, prvo priznanje uručeno upravo Košarkaškom savezu Srbije za vrhunske rezultate reprezentativnih selekcija mlađih kategorija.

Ivković se zahvalio na velikom priznanju, ali je istakao da ono ne pripada samo njemu, pošto je košarka najlepša sportska igra u kojoj je kolektiv najbitniji faktor.

On je najavio da će selektori svih reprezentativnih timova 15. maja, upravo na dvogodišnjicu rada ministarstva, objaviti spiskove igrača za pet selekcija koje će tokom leta nastupiti na brojnim značajnim takmičcenjima.

"Potrudićemo se da košarka na Univerzijadi, koja će biti održana u Beogradu od 1. do 12. jula, bude sport broj jedan", izjavio je Ivković, koga sa državnim timom u septembru očekuje šamopionat Evrope u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve