Nova vest
Košarka

Utorak, 12.05.2009.

13:07

Pešić: "Pokušaćemo da iznenadimo"

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da je njegova ekipa izuzetno motivisana pred finale plej-ofa Super lige sa Partizanom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

“Partizan ima mnogo argumenata za to da bude favorit, ali mi smo u dosadašnjim susretima pokazali da možemo da budemo ako ne ravnopravni, onda bar da pokažemo iluziju da smo ravnopravni", rekao je Pešić novinarima u Beogradu.

Finale Superlige počinje u sredu, a pobednik će biti ekipa koja prva dođe do tri pobede. Prednost domaćeg terena ima sedmostruki uzastopni šampion Partizan. Pešić je ocenio da je Zvezdina sezone do sada bila uspešna, iako su “crveno-beli” imali mnogo problema.

"Nismo fizički u najboljem stanju, ali nema plakanja, nema kukanja. Želimo da razmišljamo od utakmice do utakmice, da eventualno pobedimo u prvoj i dočekamo povratak povređenih Lorensa Robertsa i Mirka Kovača", rekao je Pešić.

Novinare je zanimalo i Pešićevo mišljenje o sudijama, a iskusni stručnjak kazao je da su one mnogo sigurnije u inostranstvu nego kad rade u zemlji.

"Imam veliku želju da finale protekne u sportskoj atmosferi, da to bude spektakl na terenu i van njega i zato sam se sa igračima dogovorio da podržimo sudije. Dogovorili smo se da se posvetimo onome što je najvažnije", rekao je Pešić.

Pešić je naveo da prethodni mečevi u sezoni više nemaju veliku važnost i da će o tituli prvaka odlučivati nijanse.

"Plej of je jedan specifičan način takmičenja i ova serija trebalo bi da se razlikuje od svih prethodnih utakmica koje smo odigrali sa komšijama. Partizan ima svoje kvalitete, ali i mi imamo svoje."

Zvezdin trener se zahvalio igračima, upravi kluba i predsedniku za učinjeno u dosadašnjem toku sezone, ali je i novinarima otkrio da je račun kluba bio blokiran.

"Hvala i bivšem generalnom menadžeru Igoru Žeželju što je odblokirao račun, koji je prvo blokirao zbog dugova. Imali smo problema sa povredama, a nismo imali novca da to lečimo. Nismo imali ni pare za put i hotel, pa smo to pokrivali iz privatnih fondova", rekao je Pešić.

Više informacija o finalnoj seriji potražite u našoj temi "Ko će to 16. titule, Partizan ili Crvena zvezda?".

Marinović: Partizan favorit, mi se dokazujemo

Plejmejker "crveno-belih" Marko Marinović propustio je utakmice sa Partizanom u finalu Kupa Radivoja Koraća i polufinalu NLB lige, a ovaj put će biti na raspolaganju treneru.

"Finale je dobar rezultat, ali retko ko misli da možemo da osvojimo titulu. Ja iskreno verujem u svoju ekipu i želimo da pokažemo svoj kvalitet. Partizan jeste favorit, ali nas to ne oslobađa obaveza. Želimo da pružimo svoj maksimum", rekao je Marinović.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se u sredu u “Pioniru” od 18 sati.

Ulaznice za meč su rasprodate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve