Nova vest
Košarka

Petak, 01.05.2009.

19:55

EL: CSKA prvi finalista F4

Prvi učesnik finala ovogodišnjeg izdanja Evrolige je ekipa CSKA iz Moskve.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rusi su u O2 dvorani u Berlinu u fantastičnom meču pobedili Barselonu rezultatom 82:78 (12:21, 20:15, 22:20, 28:22). Junak utakmice bio je Ramunas Šiškauskas koji je postigao 29 poena. Drugi finalista biće poznat posle grčkog dvoboja Panatinaikos – Olimpijakos, koji počinje u 21h.

Ako je suditi po prvoj utakmici polufinala Fajnal Fora Evrolige, očekuje nas spektakularan turnir najboljih košarkaških timova Evrope, koji je po kvalitetu jedan od najjačih u istoriji. Četvrti put zaredom u finalu Evrolige igraće moskovski CSKA. Aktuelni prvak preokrenuo je u 34. minutu konstantno vođstvo Barsa i sačuvao prednost do konačne pobede.

Barsa je odlično počela utakmicu, već posle pet minuta igre imala je "+10", a trojke su ubacivali u seriji Lakovič, Navaro i Andersen. CSKA se vratio u život na početku drugog perioda, Smodiš i Hrjapa su se razigrali i prednost Katalonaca spustila se na tri poena. Još jednom Barselona je napravila seriju poenima Lakoviča i Andersena i opet stigla na "+8", 30:22. Moskovljani su ipak uspeli da na odmor odu s podnošljivih 36:32.

Barselona je održavala prednost do šest poena razlike tokom trećeg perioda igre, a Rusi su uspevali da priđu na poen nekoliko puta, ali je Andersen bio taj koji je pravio razliku.

Etore Messina je na početku poslednjih deset minuta igre pokušao da na teren ubaci novi adut - Zoran Planinić – koji do tada nije ulazio u igru. David Andersen je i dalje bio nezaustavljiv. Tako je bilo do 35. minuta, a onda je počeo Šou Šiškauskasa. Sedam minuta pre kraja Ramunas je prvo ubacio dve vezane trojke, za prvo vođstvo CSKA na meču, 62:61. Litvanska legenda je svoj "masterklas" završio serijom 11:0 za "Armejce".

I pored nekoliko fantastičnih poena Navara, CSKA je uspeo da sačuva prednost i da se zasluženo plasira u finale, koje je na programu u nedelju od 20h.

Najefikasniji u ekipi CSKA bio je Ramunas Šiškauskas sa 29 poena, Trajan Lengdon ubacio je 15 poena uz šest skokova. U timu Barselone odlični Andersen je 40 minuta završio sa 24 poena, Lakovič i Navaro postigli su po 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve