Nova vest
Košarka

Utorak, 10.03.2009.

19:21

EK: Pobeda Hemofarma za F8

Košarkaši Hemofarma pobedili su Pamesu 66:62 (27:20, 9:18, 12:15, 18:9) u šestom kolu grupe H Evrokupa čime su obezbedili plasman na Final 8.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vrščani su odlično odigrali završnicu meča što im je donelo pobedu potrebnu za plasman na F8 sa skorom 4-2. Hemofarm nije uspeo da zabeleži pobedu od šest poena razlike koliko je bilo potrebno za prvo mesto u grupi koje je osvojila Pamesa. Najefikasniji na meču bio je Miljan Pavković sa 18 poena (6/11 za tri). U Pamesi su najbolji bili Avramov sa 18 i Kosta Perović sa 15.

Hemofarm će na završnom turniru u Torinu igrati protiv Dinama iz Moskve, jedinom ekipom koja je drugu fazu Evrokupa završila bez poraza u grupi.

Vrščani su dobro otvorili utakmicu povevši sa 8:3, ali je u timu Pamese odlično igrao Kosta Perović koji nije dozvolio Hemofarmu da napravi veću razliku. Prvo period završen je prednošću Hemofarma 24:20, a dominirao je Bojan Krstoviću koji je ubacio 10 poena.

Hemofarm je sjajno počeo i drugi period kada je došao do devet poena presnosti (31:22), ali su Španci vrlo brzo smanjili na 31:28, a onda i poveli sa 35:34. Poluvreme je završeno minimalnom prednošću gostiju od 38:36.

Za razliku od prva dva perioda, treći je počeo dominacijom Pamese koja je u 23. minutu došla do najveće prednosti od 11 poena (49:38). Ipak, Hemofarm je poenima Mačvana, Pavkovića i Joksimovića napravio seriju 10:2, smanijvši na samo tri poena razlike.

Mnogo boljom igrom u odbrani u poslednjem periodu Hemofarm ponovo dolazi do vođstva, a trojkama Pavkovića i Borisova u 36. minutu i do šest poena prednosti (59:53). Najbolji igrač u redovima Hemofarma, Miljan Pavković, tri i po minuta pre kraja morao je da napusti igru zbog pete lične greške, pa je napad predvodio Stefan Marković koji poslednjih sedam dana nije trenirao zbog visoke temperature.

Vrščani su imali velikih problema sa završnicom u poslednjim minutima utakmice ali su ipak uspeli da zadrže prednost koja ima je donela plasman na završni turnir.

Bojan Krstović, meč je završio sa deset poena, a sve je postigao u prvom periodu. Po devet su imali Joksimović, Mačvan i Borisov. Kod Pamese je pored Avramova i Perovića solidno odigrao Miraljes koji je ubacio 11 poena i uhvatio pet lopti.

Završni turnir najboljih osam ekipa održaće se od 2. do 5. aprila u Torinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve