Nova vest
Košarka

Utorak, 03.03.2009.

22:45

Tesan poraz Zvezde u Valensiji

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Pamese u Valensiji 82:80, u petom kolu K grupe u Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Svetislava Pešića je tako izgubila i teoretske šanse da se plasira na završni turnir, pošto joj je u Valensiji bila potrebna pobeda veća od 12 poena, koliko je španski tim slavio u Beogradu. Zvezda u poslednjem kolu dočekuje ukrajinski Azomaš, i ukolko pobedi pored Pamese u Torino će i Hemofarm.

"Crveno-beli" su odigrali veoma dobro protiv favorizovanih Španaca. Zvezda je krajem druge četvrtine bila u minusu i 20 poena (49:29), ali se odličnom igrom u drugom poluvremenu, pre svega u odbrani, vratila u meč. U samom finišu utakmice Zvezda je imala prednost i šansu za pobedu, ali je odigrala loše nekoliko poslednjih napada i domaćin je slavio.

Kpiten Tadija Dragićević bio je najefikasniji u Zvezdi sa 20 poena. Mirko Kovač postigao je 13, Andre Ovens 12, a Marko Marinović osam, ali i šest asistencija. Sa druge strane, srpski internacionalac Vule Avdalović bio je najbolji u Pamesi sa 19 poena, dok je Met Nilsen postigao 12.

U sastavu "crveno-belih" ponovo nije bilo Amerikanca Lorensa Robertsa, koji bi, prema rečima tim-menadžera ekipe Nebojše Ilića trebao da zaigra već na sledećem meču protiv Zadra. Duel u Valensiji u društvu generalnog menadžera Zvezde Milana Opačića pratio je i bivši selektor Srbije i trener Partizana Miroslav Đukić, kao i lapiten fudbalera Valensije David Albelda.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a najveću prednost u tom periodu Pamesa je imala u šestom minutu (14:9). Prvih deset minuta završeno je sa četiri poena prednosti za domaćina (23:19), a veliki pad u igri Zvezde usledio je u drugom periodu.

Španski tim prvo je napravio seriju 5-0 (28:23), a posle četiri poena Zvezde usledila je mnogo veća serija domaćina – 13-0 za velikih 43:27. Kada je ekipa Nevena Spahije u poslednjem minutu prvog dela posle poena Miraljesa povela sa 49:29 činilo se da će "crveno-beli" doživeti debakl.

Ipak, u drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala znatno angažovanije u odbrani, i prednost Španaca počela je da se topi. Zvezda tokom treće deonice nije pravila serije, ali je malo po malo sustizala prednost Pamese, i pred poslednju deonicu bilo je 64:57 za Špance.

Vule Avdalović pogodio je trojku na početku odlučujućeg perioda (67:57), ali Zvezda se nije predala, i serijom 9-0 u periodu od 34. do 37. minuta došla je do prednosti (70:69). Imali su izabranici Svetslava Pešića u poslednjem minutu i dva poena prednosti (77:75), ali onda je Ovens prvo napravio faul nad Martinesom pri šutu za tri poena, a potom je i izgubio jednu loptu, i prilika za pobedu je propala.

Pamesa - Crvena zvezda 82:80

Pamesa: Oliver 7, Gregori 7, Perović 9, Vilijams 8, Kučo 2, Miraljes 9, Avdalović 19, Martines 8,Pjetrus 1, Avramov, Nilsen 12.
Crvena zvezda: Kešelj 3, Roberts, Kikanović 7, Roberts 13, Marinović 8, Stević, Dragićević 20, Milošević, Ovens 12, Štimac 7, Bakić 6, Bjelica 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve