Nova vest
Košarka

Subota, 24.01.2009.

12:00

Uništen automobil Marku Ivanoviću

Sportskom direktoru KK Hemofarm Marku Ivanoviću uništen je automobil u Zadru, u kome njegov tim igra utakmicu 19. kola Jadranske lige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Automobil je bio ispred hotela, u kome su još i čelnici reprezentacija (na rukometnom Svetskom prvenstvu). Razbili su mi šoferšajbnu, haubu, krov, izgrebali krila...To je bilo sinoć, a jutros me policija obavestila", rekao je Ivanović telefonom agenciji Beta.

Huligani su dva puta napali Ivanovićev automobil. Prvi put juče popodne mu je skinuta tablica i polomljeno zadnje svetlo, posle čega je policija reagovala i stavila službeni automobil pored njegovog. To nije sprečilo nepoznate osobe da u toku noći demoliraju auto.

Sportski direktor Hemofarma nije se mnogo uzbudio zbog toga i ocenio je da je ovaj huliganski ispad "nešto što se svuda dešava".

"Razmišljam samo o našoj utakmici večeras, a ovo može bilo gde da se desi. Verovatno je rukomet malo podigao tenziju. Nije prijatno, ali ne mislim da je ovo nešto ozbiljnije, znam da u Zadru lupaju i zagrebačka kola kada igra Cibona. Kada sam igrao za Hemofarm, nama su u Leskovcu bušili gume na autobusu. To ima veze sa huliganima, ne sa normalnim ljudima", rekao je Ivanović.

Uprava Zadra će snositi troškove popravke i servisiranja automobila.

Prošle nedelje košarkaški klub Crvena zvezda objavila je da je napadnuta u Splitu, kada je na aerodrom utrčala grupa ljudi sa maskama i protrčala pored ekipe. Uprava "crveno-belih" navela je da su ih napadači gađali motkama.

U Zadru se igra i druga faza Svetskog prvenstva u rukometu, a u njemu se nalazi i reprezentacija Srbije, zbog koje nije istaknuta nijedna zastava u gradu.

"Ne mogu da komentarišem ništa o Splitu, jer ne znam šta se desilo. Jesu verovatno malo podignute tenzije zbog rukometa, ali svaki grad ima huligane", rekao je Ivanović.

Utakmica Zadar - Hemofarm počinje u 19 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve