Nova vest
Košarka

Sreda, 24.12.2008.

20:20

Naši stranci bolji od Naših naših

U humanitarnoj utakmici odigranoj povodom 60-godišnjice KSS-a "Naši stranci" pobedili su "Naše naše" 104:94.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored obeležavanja 60-godišnjice postojanja srpskog košarkaškog saveza, obeleženo je i 85 godina od dolaska košarke u Srbiju. Iako je sav prihod od kupovine karata bio namenjen deci sa specijalnim potrebama, poseta u hali 'Pionir' bila je razočaravajuća.

Rezultat utakmice bio je u drugom planu, a ekipa sastavljena od srpskih igrača koji igraju u inostranstvu tokom celog meča je vodila i na kraju pobedila. "Naše strance" sa klupe je predvodio trener Panioniosa Aleksandar Trifunović, dok je njegov rival na klupi "Naših naših" bio Duško Vujošević.

Zanimljivo je da će njih dvojica odmeriti snage i sedmog januara, ali u Evroligi.

Utakmica je počela podbacivanjem kožne lopte nalik onoj kojom se igralo sa pojavom košarke u Srbiji. Lopta je kao poklon predata Draganu Kapičiću, predsedniku Košarkaškog saveza Srbije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Zoran Erceg sa 19 poena. Nenad Krstić postigao je 16, od kojih 10 u prvoj četvrtini. Boban Marjanović postigao je 20 poena za Naše naše, a utakmicu je završio i sa sedam skokova.

Meč su pratili mnogi košarkaški radnici, veterani i funkcioneri. Igračima je trebalo nekoliko minuta da zaigraju revijalno, a posle toga je publika mogla da vidi mnogo atraktivnih poteza. Najavljivači u hali razgovarali su s gostima u hali tokom meča i šalili se sa igračima.

"Ovde ima mnogo igrača koji konkurišu za nacionalni tim. Ja ću prvi spisak objaviti u maju, a do tada imaju mnogo vremena da napreduju. Ima mnogo talenata, a to je posledica dobrog rada u klubovima, za šta su najzaslužniji treneri. Partizan će najviše profitirati jer igra u Evroligi, dok je Crvena zvezda napravila podvig dovođenjem Svetislava Pešića"
, rekao je selektor Dušan Ivković.

Posle utakmice desio se manji incident ispred svlačionica kada je obezbeđenje izbacilo novinare iz hodnika.

Izveštači su tada počeli demonstrativno da odlaze iz Pionira, a veći skandal izbegnut je kada je tim menadžer reprezentacije Miroslav Berić intervenisao kod obezbeđenja i pozvao izveštače da se vrate, što su učinili oni koji nisu otišli.

"Žao mi je samo što nije bilo više ljudi, ali radni je dan, a kako čujem, bilo je i neke gužve u gradu. Trebalo nam je malo vremena da shvatimo da se igra revijalna utakmica, a mislim da je posle bilo bolje. U drugom poluvremenu bilo je i dobre košarke iako je većina igrača iz domaćeg šampionata juče igrala utakmice", rekao je Duško Vujošević, koji je uz Stevana Karadžića vodio Naše naše.

Naši-naši - Naši-stranci 94:104

Naši-naši: Kešelj 14, Tepić 13, Krstović 8, Bjelica 4, Labović 4, Marković 9, Tripković 4, Marjanović 20, Mačvan 2, Rašić 2, Veličković 12, Raduljica 2.
Naši-stranci: Popović 3, Cvetković 13, Erceg 19, Kecman 9, Zoroski 2, Krstić 16, Plisnić 15, Radenović 8, Raičević 8, Teodosić 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve