Nova vest
Košarka

Petak, 28.11.2008.

23:06

NLB: Ubedljiva pobeda Bosne

U prvoj utakmici desetog kola NLB lige Bosna je u Sarajevu lako pobedila Split 96:75 (24:17, 25:18, 28:19, 19:21).

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

U timu Bosne dominirala su četiri igrača. Najefikasniji je bio Stenli Barel sa 22 poena i šest asistencija. Ivan Ivanović je zabeležio 19 uz šest skokova, Goran Ikonić 16, a Seid Hajrić 14. Kod Splita najefikasniji je bio Antonio Grent sa 20 poena i po pet skokova i asistencija. Edi Šenon je ubacio 16 poena, a Andrija Stipanović 12.

„Studenti“ su od samog starta kontrolisali igru i rezultat konstantno uvećavajući prednost. Nakon što su u 18. minutu došli do 23 poena prednosti (49:26), košarkaši Bosne su u nastavku meča rutinski čuvali stečenu prednost zabeleživši petu pobedu, treću uzastopnu. Splićani su nakon ovog poraza ostali na pet pobeda i zajedno sa Bosnom dele sedmo mesto na tabeli.

Nakon sigurnih pobeda protiv slovenačkih ekipa prethodnog vikenda, vodeći tandem na tabeli, Crvena zvezda i Partizan u desetom kolu igraju utakmice protiv srpskih klubova. „Crveno-beli“ će u derbiju kola gostovati Hemofarmu dok „crno-beli“ u ’Pioniru’ dočekuju poslednjeplasirani tim na tabeli, novosadsku Vojvodinu.

Prvi poratilac „večitih“ ekipa Zadra u novoj dvorani „Krešimir Ćosić“ dočekati FMP Železnik, a zagrabačka Cibona ide u goste Krki. Podgorička Budućnost, koja ima isti omer pobeda i poraza kao i dva najboljeplasirana hrvatska klubova gostovaće ekipi Zagreba.

U poslednjem meču kola, u nedelju se sastaju Helios i Olimpija.

Parovi 10. kola:

Hemofarm Štada - Crvena zvezda
Partizan - Vojvodina Srbijagas
Zadar - FMP

Krka - Cibona
Zagreb - Budućnost


Petak:
Bosana ASA BHT - Split 96:75

Tabela: C. Zvezda, Partizan 8/1, Hemofarm 7/2, Zadar, Cibona, Budućnost 6/3, Bosna, Split 5/5, Olimpija, Krka 3/6, FMP, Helios, Zagreb 2/7, Vojvodina 1/8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu