Nova vest
Košarka

Petak, 28.11.2008.

18:31

NLB: Hemofarm Štada - Crvena zvezda

Hemofarm Štada u derbiju desetog kola dočekuje jednog od lidera na tabeli beogradsku Crvenu zvezdu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Vrščani se sa dva poraza nalaze odmah iza vodećeg dvojca na tabeli i pobedom bi mogao da se uključi u borbu sa prvu poziciju. Posle poraza na premijeri Evrokupa, Crvena zvezda želi da se iskupi na gostovanju gde trijumfom može da napravi veliki korak ka plasmanu na završni turnir. Meč u „Milenijumu“ biće ujedno i debi trenera Karadžića na klupi Hemofarma protiv kluba u kojem se afirmisao, kao igrač i kao trener.

“Naš rival je pokazao svu snagu pobedom u večitom derbiju, tako da na krilima te pobede stiže u Vršac kako bi još jedan derbi rešio u svoju korist,” ističe Bojan Krstović, bek Hemofarma Štade.

Poput rivala iz Beograda i košarkaši Hemofarm Štade su doživeli poraz na gostovanju u Evrokupu. Obe ekipe su bile izložene naporima dugih putovanja i uoči derbija nalaze se u istoj situaciji.

“Imali smo malo vremena da se pripremimo za derbi. Posle devet kola ima malo tajni, dobro smo se upoznali sa igrom Zvezde i spremili se za svaku njihovu taktiku. Zvezda igra veoma agresivno, po celom terenu. Protiv takvog protivnika koga sjajno vodi trener Svetislav Pešić jedina taktika može biti maksimalan pristup od početka“.

Zvezda ima veoma kompaktan i mlad sastav koji odlično predvodi bivši Krstovićev saigrač iz FMP-a Marko Marinović.

“Nekorektno je izdvajati pojedince, posebno u Zvezdinom timu. Ipak o nekadašnjem saigraču Marku Marinoviću imam izuzetno visoko mišljenje. Radi se o veoma inteligentnom igraču koji poseduje dozu hrabrosti da u ključnim momentima preuzima odgovornost i rešava utakmice. Ne bi trebalo zanemariti ni Amerikanca Ovensa, kao ni Dragićevića koji ima važnu ulogu u konceptu Zvezde. Ali, ovo nije utakmica koju mogu da dobiju pojedinci”, zaključio je Krstović.

„Crveno-beli“ nakon poraza od Šarloa u Evrokupu žele da se vrate u pobedničku seriju ali veoma respektuju narednog rivala.

Posle Cibone sledi nam meč protiv najkvalitetnije ekipe na gostujućem terenu. Vrščani su kandidat za završnicu, igraju kvalitetnu i modernu košarku. Stevan Karadžić je odlično ukomponovao mlade i iskusne igrače“, ističe trener Beograđana Svetislav Pešić.

Iskusni trener zna odakle može da očekuje najveću opasnost po svoj koš.

„Pored proverenih Krstovića, Joksimovića i Vukosavljevića, tu su još vrlo talentovani mladi igrači koji čine budućnost naše košarke Marjanović, Mačvan i plejmejker Marković. Imamo naše šanse, ali teško je bilo šta prognozirati. Hemofarm zbog domaćeg terena ima malu prednost, međutim mi smo trenutno koncentrisani na nivo naše igre. Radujemo se utakmici kao velikom izazovu i zadovoljstvu,“ rekao je Pešić.

Crveno-beli će na parket Milenijuma istrčati u najjačem sastavu, a na teren se vraća i Marko Kešelj.

„Kešelja smo maksimalno poštedeli na gostovanju u Belgiji. On je zbog virusa izgubio četiri kilograma, što je na njegovu masu jako puno. Sada je bolje i sigurno će igrati,“ istakao je Svetislav Pešić.

Utakmica u Vršcu igra se u subotu od 17:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve