Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.11.2008.

12:24

Sretenović napustio Vojvodinu

Trener košarkaša Vojvodine Zoran Sretenović podneo je ostavku, potvrđeno je iz novosadskog kluba.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Vojvodina je tokom vikenda u duelu sa Bosnom pretrpela osmi uzastonu poraz u NLB ligi, i to u Novom Sadu sa ubedljivih 64:89, a Sretenović se odlučio da napusti klub, iako je prethodno dobio podršku rukovodstva.

"Smatram da je u duhu sporta i morala bilo vreme da podnesem ostavku, jer ekipa mora na neki način da se trgne posle osam poraza", rekao je Sretenović za 'Sportski žurnal'.

Dosadašnji trener Novosađana dodao je da je na meču sa Bosnom prvi put primetio loš odnos kompletne ekipe prema igri.

"Ove sezone smo već imali poraza, ali sada sam prvi put bio potpuno nezadovoljan pristupom cele ekipe. Da bi neko za sebe rekao da je igrač, nije dovoljno samo da izađe na teren. Nedopustivo je da odigramo meč bez žara i borbenosti, naročito na svom terenu", rekao je Sretenović.

Vojvodina je još od prvog kola NLB lige, kada je slavila nad Zagrebom u gostima, bez pobede u regionalnom takmičenju i trenutno se nalazi na poslednjem mestu na tabeli, sa učinkom od 1/8.

"U narednim danima očekuje se imenovanje novog trenera, ali i promene i pojačanja u igračkom kadru", navodi se u saopštenju Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve