Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.09.2008.

01:16

Petar Popović u Estudijantesu

Srpski košarkaš Petar Popović nastaviće karijeru u španskom Estudijantesu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Ugovor nije potpisan na celu sezonu, već je robusni centar stigao u tim iz Madrida kako bi odmenio povređenog Martina Rančika dok se Slovak ne oporavi. Rančik je operisan pre nekoliko dana. Popović je prošle sezone nastupao za Huventud bez mnogo uspeha. U ACB ligi je prosečno beležio 4,8 poena i 1,4 skoka, a znatno bolji bio je u ULEB kupu – 9 poena i 2,7 skokova po meču.

Petar Popović je profesionalnu karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a jednu sezonu proveo je u subotičkom Spartaku. Sezonu 2001/2002 proveo je u matičnom klubu, a potom je prešao u Hemofarm.

U taboru Vrščana 211 cm visoki centar doživeo je najbolje trenutke u karijeri. Često je beležio više od 20 poena, a vidno je poboljšao koordinaciju i šut sa distance i penala u odnosu na prethodni period. Sa ’Farmaceutima’ je osvojio Jadransku ligu 2005. godine, a posle toga je prešao u italijanski Beneton. Do povrede je imao zapaženu rolu u Trevizu, a posle toga je pao u zapećak.

Posle još jedne sezone u Zvezdi, otišao je u Huventud. Nastupao je za reprezentaciju SCG na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini, kada je naša selekcija zauzela 11. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d