Nova vest
Košarka

Utorak, 03.06.2008.

19:45

Partizan poveo 1-0

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 93:73 (26:15, 25:25, 24:16, 18:17), u prvoj utakmici polufinala plej-pfa Svislajon Superlige i tako poveli sa 1:0. Najefikasniji u timu Duška Vujoševića prema očekivanjima bio je Nikola Peković sa 26 poena. Uroš Tripković dodao je 18, a Milenko Tepić 13. Sa druge strane, centar Zvezde Marko Lekić postigao je 13, a Stiven Marković i Mirko Kovač po 11 poena. Druga utakmica serije na programu je u petak, a u finale će ekipa koja prva stigne do dve pobede.

Partizan je, kao što se i očekivalo, došao do pobede bez mnogo poteškoća. „Crno-beli“ su ponovo dominirali u reketu (36 skokova Partizan, 20 Zvezda), a pored toga bili su znatno bolji i u šutu za dva (64 procenata naspram svega 35 Zvezde). Partizan je u prvoj deonici 'izgubio' Novicu Veličkovića koji se zbog povrede skočnog zgloba nije vraćao više u igru, ali je i na drugoj strani bilo evidentno da Tadija Dragićević igra nedovoljno oporavljen.

Zvezda je dobro otvorila utakmicu, ali je nakon toga proradio Uroš Tripković koji je sa osam poena u prvoj deonici done prednost svom timu. Na to se nadovezao i Nikola Peković, i „crno-beli“ su posle deset minuta imali plus 11 (26:15).

Početkom druge deonice razlika „domaćina“ porasla je i na 19 razlike (36:17), ali je Zvezda na poluvremenu uspela da smanji na podnošljivih 11 poena deficita (51:40). Partizan je u prvih 20 minuta fantastično šutirao. „Crno-beli“ su pogodili pet od deset trojki, a uz to su šutirali i sjajnih 15 od 19 za dva.

Na startu drugog poluvremena Zvezda je uz dobru igru Lekića i Kuka uspela da smanji na samo šest poena (58:52), ali Partizan tada pravi seriju 11-2 i ponnovo dolazi do osetne prednosti (69:54). Nikola Peković i Uroš Tripković najzalužniji su za tu seriju. Centar Partizana izuzetno dobro je koristio svoju dominaciju pod košem, i činjenicu da sudije sve manje sviraju tri sekunde u reketu.

Pred početak poslednje deonice bilo je 75:56, a pobednik je i definitivno rešen na startu poslednjeg perioda. Zvezda od 30. do 35. minuta nije postigla nijedan koš, Partizan je to iskoristio, i podigao razliku na velikig plus 24 (80:56). Do kraja više nije bilo uzbuđenja i Partizan će u petak imati prvu priliku da obezbedi finale plej-ofa.

Vujošević je posle utakmice rekao da je zadovoljan rezultatom i "prolaznim vremenom" svoje ekipe tokom sezone, a na konferenciji za novinare ponovo je uputio poziv vlastima da pomognu klubu.

"Imamo uspešnu sezonu, ali kod nas umesto da se podrži uspešni model, on se podriva. Ponavljam, mi ne jurimo rekorde, ne želimo da osvojimo sedmu titulu, želimo da osvojimo titulu, zbog kluba i zbog sebe", objasnio je Vujošević.

Zvezdin trener Milan Škobalj ocenio je da njegova ekipa "još ima prostora" da proba da izbori treću utakmicu.

"Partizan je zasluženo pobedio. Sad, bez obzira da li je bilo jedan ili 20 razlike, tek je 1:0 za njih i mislim da imamo prostora da jurimo treću utakmicu. Rival je večeras nametnuo svoj kvalitet, a mi treba da se konsolidujemo. Borba se nastavlja", rekao je Škobalj.

U drugom polufinalu sastaju se FMP i Hemofarm.

Partizan - Crvena zvezda 93:73

Partizan: Palasio 8, Tepić 13, Kecman 9, Borovnjak 1, Tripković 18, Veličković, Peković 26, Vitkovac 7, Djurković 1, Božić 6, Strahinja Milošević, Vranješ 4.
Crvena zvezda: Igor Milošević, Marković 11, Kikanović 8, Kuk 7, Kovač 11, Raičević 5, Dragićević 7, Lekić 13, Subotić 9, Cvetković, Šljivančanin, Bakić 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve