Nova vest
Košarka

Subota, 27.10.2007.

19:07

NLB: Zvezda bolja od Splita

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su šestu pobedu u prvoj utakmici sedme runde regionalne NLB lige. Zvezda je u Pioniru, teže nego što se očekivalo, savladala hrvatski Split rezultatom 86:79. U ekipi Stevana Karadžića u strelce su se upisala samo sedmorica igrača. Najefikasniji je bio kapiten Tadija Dragićević koji je meč završio sa 28 poena, 7 skokova i šest iznuđenih faulova, a odličan je bio i Amerikanac Omar Kuk sa 21 poenom i 7 uspešnih dodavanja.

Sa druge strane, kod izabranika Slobodana Subotića najbolji je bio Stipanović sa 22 poena, dok je Amerikanac Garnet postigao poen manje.

Zvezda se u meču sa Splitom dosta mučila, a razlog je verovatno i breme favorita kao i odlični rezultati koje beleže "crveno-beli" u poslednje vreme. Nekarakteristično mnogo grešakla viđeno je u vođenju lopte, pre svega od strane Amerikanaca na obe strane.

Podatak da je Elmedin Kikanović poenima u 30. minutu bio tek prvi igrač van prve petorke koje se upisao u strelce sigurno će zabrinuti stručni štab Zvezde.

Zvezda je imala dve serije koje su bile ključne za trijumf. Prva je bila krajem treće deonice kada je Zvezda zahvaljujući pet poena Mirka Kovača napravila 12-0 i stigla do dvocifrene prednosti.

Ipak, Split je uspeo da se vrati početkom poslednje četvrtine, ali je na dva minuta pre kraja Zvezda novom serijom stigla do nedostižnih 79:72.

"Crveno-beli" u sledećem kolu, u subotu, igraju "večiti derbi" sa Partizanom.

Trener Crvene zvezde Stevan Karadžić nije bio zadovoljn izdanjem svog tima i ocenio je da razlog za nešto slabiju igru bila loša psihološka priprema.

"Pre meča upozoravao sam da će biti teško, jer je Split dobra ekipa. U ovom susretu mi smo bili favoriti i teško smo podneli to breme. Nismo najbolje ušli u utakmicu, primili smo mnogo koševa u prvoj četvrtini. Zadovoljan sam pobedom, ali ne i igrom. Sada nam predstoje pripreme za derbi protiv Partizana", rekao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve