Nova vest
Košarka

Petak, 09.02.2007.

17:55

Kup Kralja: Katalonsko polufinale

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Huventuda i Barselone sastaće se u polufinalu "Kupa Kralja" koje se tokom vikenda održava u Malagi.

Huventud je u izuzetno neizvesnoj i dramatičnoj utakmici eliminisao Đironu sa 84:82, dok je Barselona u odličnoj predstavi "razbila" snove domaćih navijača da mogu do trofeja i slavila protiv Unikahe sa ubedljivih 77:62.

U ekipi Djirone Marko Marinović bio je drugi strelac sa 14 poena, ali uz katastrofalan šut za tri poena 0-7. Darius Šalenga ubacio je 19 poena za Akasvaju, dok su u drugom katalonskom timu Rudi Fernandez i Englez Arčibald postigli po 17.

U drugom meču dana Barselona je prilično lako izbacila Unikahu pred svojim navijačima. Već u ranoj fazi utakmice gosti su poveli 34:24 i tu prednost održavali do 5 minuta pre kraja kada su igrači Serdja Skariola prišli na 53:59, ali nisu imali i snage za preokret.

U ekipi Barselone iznenadio je Djordi Trias sa 18 poena i 8 skokova, dok su Kabezas i Pietrus postigli po 12 poena za domaće.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se TAU – Kaha San Fernando i Gran Kanarija i prvi kandidat za trofej ekipa Reala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu