Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.10.2006.

10:07

EP: Srbija sa Španijom i Hrvatskom

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Ženska reprezentacija Srbije će se na Evropskom prvenstvu od 24. septembra do 7. oktobra 2007. u italijanskom Kijetiju takmičiti u grupi 'D' sa selekcijama Belorusije, Hrvatske i Španije.

To je epilog žreba održanog u subotu u italijanskom gradiću Kijetiju.

Naše košarkašice su bile svrstane u drugi šešir. Takav rejting naša reprezentacija stekla je osvajanjem prvog mesta u kvalifikacijama i zahvaljujući dobrim rezultatima mlađih selekcija.

U 'A' grupi su Turska, Letonija, pobednik dodatnih kvalifikacija i Češka. 'B' grupu čine Belgija, Rumunija, Nemačka, Litvanija, dok će se u 'C' grupi takmičiti Italija, Grčka, Francuska i Rusija.

Selekcija Srbije će u prvoj fazi mečeve igrati u Ortoni, a prema sistemu takmičenja po tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe izboriće plasman u narednu rundu.

Potom će se oformiti dve grupe sa po šest timova, E grupu će sačinjavati po tri najbolje selekcije iz A i B grupe, dok će u F grupi biti po tri najbolje reprezentacije iz C i D grupe. Bodovi iz međusobnih susreta ekipa koje su se plasirale u drugi krug se prenose, a učešće u četvrtfinalu izboriće po četiri najbolje reprezentacije.

Utakmice u drugoj fazi igraće se od 28. septembra do 3. oktobra.

Takmičenje će se dalje odvijati po unakrsnom kup sistemu, a svi mečevi u završnici Šampionata Evrope igraće se u Kijetiju. Četvrtfinalne borbe su na programu 4. oktobra, polufinalni mečevi se igraju 6, a finale je zakazano za 7. septembar.

Selektor reprezentacije Srbije Jovica Antonić smatra da je rezultat žreba manje bitan od toga kako će koja selekcija u Italiji igrati.

"S obzirom na ujednačenost reprezentacija na Evropskom prvenstvo sasvim je svejedno u kojoj smo grupi. Među glavnim favoritima izdvaja se četiri, pet selekcija u koje svakako spada i Španija koja je naš rival u prvoj fazi takmičenja. Ne smeju se potceniti ni Belorusija, sa kojom smo odmeravali snage, a ni Hrvatska jer poseduje zavidan kvalitet," kaže Antonić.

Antonić nije želeo da se bavi prognozama. Pre svega toga, naglasio je, treba da se utvrdi strategija:

"Naš primarni cilj bio je da nastavimo kontinuitet učešća na Evropskim prvenstvima i u tome smo uspeli. Pitanje na koje čelnici Saveza i Stručni savet treba da daju odgovor je da li će strategija biti podmlađivanje selekcije ili sa najjačim timom da pokušamo da izborimo plasman među prvih pet selekcija što bi nam obezbedilo učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu," rekao je Antonić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve