Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.09.2005.

14:14

Organizatori EP: Najbolje do sada!

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Organizatori Evropskog prvenstva u košarci objavili su ponedeljak da je ovaj turnir, koji zvanično počinje u petak, u mnogim stvarima premašio sve dosadašnje i najavili bogat program za sve učesnike i posetioce.

"Utakmice će se direktno prenositi u 80 zemalja. Osim evropskih, tu su zemlje iz Južne Amerike, Severne Afrike, većeg dela arapskog sveta, a mečevi će se gledati i na Filipinima", rekao je novinarima direktor preduzeća "EP2005" Predrag Bogosavljev.

"Akreditovano je oko 800 novinara i čak 35 televizijskih komentatora. Očekujemo da će doći oko 5.000 navijača tokom takmičenja. Većina ovih brojeva su rekordi, ali to nije sve što imamo da ponudimo", dodao je Bogosavljev.

Organizatori EP-a i Turistička organizacija Srbije pripremili su bogat vansportski program za sve učesnike, ali i goste takmičenja. U
taj program uključeni su obilasci znamenitosti u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Podgorici, gradovima domaćinima turnira.

Sportiste i članove delegacija primiće i najviši gradski i državni funkcioneri, a posetioce u halama takodje očekuje bogat program.

Svi gradovi domaćini obnovili su hotele i sportske dvorane, a njihov učinak je pohvalio Bogosavljev.

"Gradovi su uradili veliki posao. Neke hotele i dvorane nećete prepoznati kako su sada uredjeni", rekao je on.

Organizatori su preneli da je ostalo još jako malo ulaznica za takmičenja po grupama.

U Novom Sadu je juče počeo turnir dodatnih kvalifikacija, na kome će se Češka, Madjarska i Izrael boriti za mesto u grupi D Evropskog prvenstva.

Takmičenja po grupama počinju u petak, a svečano otvaranje na programu je u četvrtak.

Završni mečevi Eurobasketa održaće se u "Beogradskoj areni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve