Hemofarm bolji od FMP Železnika

Košarkaši Hemofarma savladali su FMP Železnik u Vršcu, sa 90:83 (25:16, 16:18, 26:28, 23:21) u 22. kolu NLB lige.

Izvor: B92, Beta

Subota, 14.02.2009.

22:06

Default images

Najzaslužniji za pobedu Hemofarma bili su Stefan Marković sa 25 i Boban Marjanović sa 19 poena. Bojan Krstović je dodao 14, a Miljan Pavković 11 poena. Miroslav Raduljica ubacio je 22 poena i imao osam skokova za FMP, dok je Dragan Labović dodao 20 koševa, a sedam puta je bio najviši u skoku. Filip Čović je postigao 14, a Mladen Jeremić još 13 poena, ali je FMP, ipak, doživeo 13. poraz u sezoni.

"Panteri" su u Vršcu od prvog minuta bili u zaostatku, pošto je Hemofarm otvorio utakmicu serijom 7:0. Početkom druge četvrtine, u 13. minutu, domaći su imali i najveću prednost 31:18.

Prednost Hemofarmu na poluvremenu doneo je dobar šut za dva poena. Vrščani su za dva poena šutirali sa 61 odsto uspešnosti i tako nadoknadili neprezicnost u šutevima za tri poena i loš skok.

Košarkaši Hemofarma su u tih 20 prvih minuta sedam puta šutirali trojke, ali nijednu nisu pogodili. FMP je, takođe, bio mnogo bolji u skoku (16-9).

FMP je, ipak, sredinom treće četvrtine uspeo da uhvati rezultatski priključak i u 25. minutu priđe na 47:50, ali je Hemofarm odgovorio serijom 10:0 i do kraja meča rutinski održavao prednost.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić ocenio je da je pobeda njegove ekipe nad FMP-om izuzetno značajna za vršački klub i podsetio da je njegov tim i prošlu sezonu završio sa 16 trijumfa u regularnom delu sezone, a ove sezone je 16 pobeda sakupio već u 22. kolu.

"Još imamo da se borimo za plasman među četiri najbolje ekipe takmičenja. Večeras smo dobro otvorili utakmicu, odbranu smo igrali dobro u prvom poluvremenu, ali smo u trećoj četvrtini primili nedopustivih 28 poena", rekao je Karadžić na konferenciji za novinare.

"Napravili smo malo faulova i onda je rasterećeni FMP pogodio dosta šuteva za tri poena. Nismo bili koncetrisani, ali smo se u poslednjoj četvrtini stegli i došli do trijumfa", dodao je Karadžić.

Strateg FMP-a Milovan Stepandić čestitao je Hemofarmu na pobedi i naglasio da kada ekipa u prvoj četvrtini tri puta primi koš uz faul i izgubi 10 lopti, kao što je večeras bio slučaj sa njegovim timom, onda joj do kraja utakmice ostaje samo jurnjava za rezultatom.

"Nismo razočarali, ali nismo ni odigrali onoliko koliko objektivno možemo. Ipak, s obzirom da je Hemofarm ekipa u zaletu i da su igrom na dva fronta došli u pristojnu formu, ne možemo biti nezadovoljni", rekao je trener tima iz Železnika.

Stepandić je naveo i da je njegova ekipa dva puta hvatala rezultatski priključak, ali da je u prvom slučaju bek Hemofarma Stefan Marković u trku u poslednjoj sekundi prvog poluvremena pogodio trojku, dok su drugi put njegovi košarkaši "zabrljali".

"Dobili smo dve četvrtine, nadskočili smo Hemofarm, ali imali smo i 15 izgubljenih lopti na njihovih pet. U prvom poluvremenu uspeli smo da zaustavimo šut za tri poena, ali to nismo realizovali u napadu", ocenio je Stepandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: