Poraz FMP-a u Ljubljani

Košarkaši FMP-a izgubili su u Ljubljani od Olimpije 88:81, u meču drugog kola regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2008.

21:02

Default images

Tim Slobodana Klipe tako još uvek nema pobedu u novoj sezoni jer je u prvom kolu izgubio od Zvezde. Dragan Labović bio je najefikasniji u ekipi iz Železnika sa 21 poenom. Protić je dodao 15, Jeremić 12, a Čović 11. U ekipi Aleksandra Džikića, koja se ove sezone znatno pojačala, pet igrača meč je završilo sa više od deset poena.

Bivši plej Partizana Vlado Ilijevski postigao je 16, Ožbolt i Rudež po 14, Župan 13, a Marko Milić 11 poena. FMP u narednom kolu u Železniku dočekuje novosadsku Vojvodinu.

Ekipa Slobodana Klipe dobila je na startu sezone izuzetno težak raspored. U prvoj rundi FMP je igrao sa renoviranom Zvezdom, a u drugom sa Olimpijom koja je ove sezone izuzetno jaka.

Ipak, i pored toga, ekipa Slobodana Klipe u oba meča mogla je lako da trijumfuje. Protiv Zvezde je propušteno plus 17 iz prvog poluvremena, a protiv Olimpije plus devet iz 31. minuta.

FMP je dobro startovao u Ljubljani, i tokom prve denice imao je konstantnu prednost, koja je posle poena Živanovića u devetom minutu iznosila pet poena (21:16). Već u 13. minutu razlika je porasla na plus deset (31:21), ali je Olimpija serijom Vlade Ilijevskog na poluvremenu vodila (42:40).

Početkom drugog dela Živanović, Protić i Labović ponovo su se razigrali, i FMP je u 29. minutu ponovo imao deset razlike (6:54).

Ipak, najmlađa ekipa u ovogodišnjem takmičenju ponovo je pala u poslednjih deset minuta. Olimpija je na startu poslednje deonice serijom 14-2 potpuno preokrenula rezultat, i FMP do kraja više nije imao snage da se vrati.

FMP u narednom kolu u Železniku dočekuje novosadsku Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: