Klipa: "Možemo do pobede"

Trener košarkaša FMP-a Slobodan Klipa istakao je da ima poverenja u svoj mlad tim i da veruje da će moći da se ravnopravno nosi na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Izvor: B92

Petak, 03.10.2008.

15:23

Default images

Derbi meč prvog kola Jadranske lige igra se u subotu od 16 časova u Železniku i Klipa smatra da će njegov tim možda imati šansu i da pobedi, uprkos tome što su se 'crveno-beli' znatno pojačali i na stručnom i na igračkom planu.

"Nismo baš miljenici žreba. U utorak gostujemo Olimpiji, već sutra igramo protiv jedne nove Zvezde, koja ima izuzetno snažan stručni štab, mlade i kvalitetne, ali i nekoliko proverenih igrača, kao i dvojicu pojačanja iz NBA lige", rekao je Klipa.

"Ali...bez obzira na njihov kvalitet, FMP ima poverenja u svoj mlad tim i želimo da i igrači dobiju na samopouzdanju i da veruju da mogu da pobede i najbolje protivnike. Uz maksimalan motiv i naše znanje, možemo da budemo ravnopravni, pa i da pobedimo", istakao je Klipa.

Trener FMP-a se, ipak, nije složio sa ocenom kolege iz protivničkog tabora Svetislava Pešića, koji je rekao da su "panteri" u prednosti jer imaju već oformljenu ekipu, dok je Zvezda u procesu njenog stvaranja.

"Tačno je da igrače stvaramo u sistemu i da zbog toga možemo da igramo sa 20-godišnjacima, jer oni već poznaju taj sistem. Ipak, još smo mladi i kvalitet ćemo pokazati tek na kraju sezone", naveo je Klipa.

Parovi 1. kola NLB lige, subota:

Zadar - Split (15.45)
FMP Železnik - Crvena zvezda (16.00)
Helios - Bosna (18.00)
Zagreb - Vojvodina (18.00)
Budućnost - Olimpija (19.00)
Partizan - Krka (20.00)
Hemofarm - Cibona (20.15)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: