Pešić: "Respektujem FMP"

Trener KK CZ Svetislav Pešić izjavio je pred meč prvog kola NLB lige sa FMP-om kako 'crveno-beli' tek treba da stvore tim za razliku od ekipe iz Železnika.

Izvor: B92, Beta

Petak, 03.10.2008.

13:01

Default images

"Najveća razlika je u tome što FMP već sada ima tim, a mi tek treba da ga stvorimo. Gajim veliki respekt za ono što FMP radi već godinama. Imaju mlade košarkaše sa igračkim iskustvom i očekujem neizvestan meč", rekao je Pešić na konferenciji za medije. Pešić je naveo da je ekipa radila dobro u pripremnom periodu, ali da će joj biti potrebno vremena za uigravanje.

"Intenzivno smo radili u proteklih mesec dana i sve nam deluje još dosta novo. I ja sam, na neki način, debitant u ovom takmičenju, a i momcima će biti potreban odredjeni period za prilagodjavanje", objasnio je Pešić.

Trener Zvezde rekao je da očekuje dosta i od Amerikanaca Lorensa Robertsa i Andrea Ovensa, za koje je rekao da su se pokazali kao dobra pojačanja.

"Obojica su veoma dobri na treninzima, a i u ponašanju van terena. Ovens je prvi put u Evropi, dok je Roberts bio mesec dana u Olimpijakosu, ali je otišao zbog povrede. Došli su umorni na pripreme i treba im malo vremena da se uklope", kazao je proslavljeni stručnjak.

Zvezda će, prema Pešićevim rečima, u narednoj sezoni pokušati da afirmiše i dosta mladih košarkaša.

"Cilj nam je stvaranja tima i uredjenje kluba. U skladu sa tim, imamo dosta mladih igrača sa velikim potencijalom. Oni moraju još dosta da
rade, da nauče da treniraju, a ne samo kako da igraju
", rekao je Pešić.

Pešić je podsetio da letos, prvi put posle mnogo godina, nijedan Zvezdin igrač nije bio u reprezentaciji.

Trener Zvezde dodao je da ne može da uporedi ligu bivše Jugoslavije sa NLB, pošto sezona tek ovog vikenda počinje.

"Liga SFRJ je svojevremeno bila najbolja liga u Evropi, a posle su je pretekle neke druge. Dosta ekipa ulazi sa velikim ambicijama u NLB ligu ove sezone. Cibona i Olimpija su se znatno pojačale, a tu je i pet srpskih ekipa. Ima dosta favorita za Fajnal for", ocenio je Pešić.

Kapiten Zvezde Mirko Kovač izjavio je da u Železniku očekuju neizvesnu utakmicu, kao što su bili i prethodni mečevi dva tima u poslednjih nekoliko sezona.

"Poslednjih godina sve utakmice sa FMP-om su bile neizvesne. FMP je odlično ukomponovana ekipa. Imali su duže pripreme od nas, ali učinićemo sve da na početku sezone dodjemo do pobede", kazao je Kovač.

Utakmica prvog kola Jadranske lige izmedju FMP-a i Crvene zvezde igra se u subotu u Železniku od 16 sati.

Parovi 1. kola NLB lige, subota:

Zadar - Split (15.45)
FMP Železnik - Crvena zvezda (16.00)
Helios - Bosna (18.00)
Zagreb - Vojvodina (18.00)
Budućnost - Olimpija (19.00)
Partizan - Krka (20.00)
Hemofarm - Cibona (20.15)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: