Subota, 16.01.2010.

21:38

Đurović prezadovoljan pobedom

Trener košarkaša FMP Železnika Vlade Đurović rekao je da je večerašnja pobeda nad Cibonom višestruko značajna za njegovu ekipu.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

FMP je u 16. kolu pobedio Cibonu sa 95:71 i ostvario petu pobedu u Jadranskoj ligi. Železnik je sada na 11. mestu sa 11 poraza. "Ova pobeda ima višestruki značaj, podigla nam je rejting i moral, sada bežimo sa dna tabele. Prezadovoljan sam, dobro smo šutirali, dobro skakali, imali mnogo više kontranapada i asistencija od protivnika.

Više smo i grešili, ali želeo sam da pružim šansu svim igračima", rekao je Đurović novinarima posle utakmice.

On je istakao da je njegova ekipa iskoristila umor košarkaša Cibone, koji su u četvrtak igrali utakmicu sa Asvelom u Evroligi i obezbedili plasman u Top 16 fazu.

"Miroslav Raduljica i Filip Čović su malo vremena proveli u igri zbog povreda, pa je ova pobeda utoliko značajnija. Išli smo na umor Cibone i emotivnu i fizičku iscrpljenost posle njihove utakmice sa Asvelom. Imali su samo 24 sata da se pripreme, a mi smo bili svežiji. Trener Velimir Perasović nije mogao dovoljno da ih motiviše", rekao je Đurović.

"Partizan je protiv Cibone postigao 59, a mi 95 poena. U čitavom regionu, a i šire, nema mnogo ekipa koje igraju bolju odbranu od Cibone", dodao je on.

Trener Cibone Velimir Perasović rekao je da se u pojednim trenucima utakmice stideo i da njegova ekipa nema opravdanje za ovakav poraz.

"FMP je pružio sjajnu partiju. U pojedinim trenucima sam se stideo jer nisam mogao da prepoznam svoju ekipu. Bili su spori, nemotivisani, ponašali su se kao razmažene zvezde, a oni nisu zvezde. Ne znam ni da li ćemo biti medju prve četiri ekipe u Jadranskoj ligi", rekao je Perasović.

Na pitanje novinara kako zagrebački klub i pored finansijskih teškoća motiviše igrače, Perasović je rekao: "Oni žele da se dokažu na terenu. Nekoliko igrača je moglo da ode ali to nisu učinili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: