Irving beži iz Lebronove senke – ima četiri opcije

Kajri Irving ne želi više da bude u senci Lebrona Džejmsa, tražio je trejd od čelnika Klivlend Kavalirsa i dao im ime četiri tima u koja je spreman da ode.

Izvor: AK

Subota, 22.07.2017.

08:11

Irving beži iz Lebronove senke – ima četiri opcije
Foto: Getty images

Irving je sa svojim menadžerom razgovarao sa čelnicima Kavalirsa o svojoj budućnosti u timu, ali nisu želeli da otkriju detalje.

Irving je kao prioritetnu destinaciju istakao San Antonio Sparse, dok su altetnative Njujork Niksi, Majami Hit i Minesota Timbervulvsi.

Sparsima nedostaje plejmejker njegovog profila jer je Toni Parker na zalasku karijere, Minesota se nada da je u prednosti zbog prijateljstva Irvinga i Džimija Batlera, dok Niksi mogu da ponude Kavsima najviše – Karmela Entonija.

Irving ima ugovor na još četiri godine za 60 miliona dolara, ali i klauzulu o bonusu od 15 odsto u slučaju trejda, koja bi mu donela dodatnih tri miliona evra u svakoj od naredne dve sezone.

Kajri je u najboljim godinama, ima tek 25, a iza sebe ima najbolju sezonu karijere sa prosekom od oko 25 poena i šest asistencija po utakmici. Povratkom Džejmsa izgubio je status igrača oko koga se pravi ekipa, nije se pobunio jer je dobio priliku da osvoji titulu pretprošle sezone, ali sada traži svoje "parče kolača".

Odlaskom iz Kavsa bi izašao iz Lebronove senke, opet bio bio glavni igrač ekipe, što bi mu omogućilo verovatno ogroman ugovor po isteku aktuelnog, ali i popravilo njegov marketinški udeo.

Njegov lični brend patika je drugi najprodavaniji u NBA, posle Lebrona Džejmsa, pa bi mu odlazak u Njujork, Majami ili neku drugo sredinu sa ogromnim tržištem značajno popravio "reputaciju".

Irving želi da stvara svoju zaostavštinu, što nije u mogućnosti pored Džejmsa, koji je više od glavnog igrača u Kavsima i Klivlendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: