Partija karijere Nikole Jokića!

Nikola Jokić pružio je prethodne noći partiju karijere u NBA ligi – 27 poena (12/16 za dva, 1/1 za tri), 15 skokova i devet asistencija.

Izvor:

Utorak, 20.12.2016.

08:13

Partija karijere Nikole Jokića!
Getty Images

Joka je predvodio Denver Nagetse do trijumfa nad Dalas Meveriksima 117:107, a do spomenutog učinka stigao je za 38 minuta provedenih na parketu.

Momak iz Sombora je po treći put izjednačio svoj košgeterski rekord u najjačoj ligi sveta, pošto je dva puta već ubacivao po 27 poena, a samo jedna asistencija delila ga je od prvog tripl-dabl učinka.

Sjajnu partiju pružio je i Geri Heris sa 24 poena i četiri asistencije, a odličan je bio je Emanuel Mudijaj sa 18 poena, sedam uspešnih dodavanja i pet uhvaćenih lopti.

Vilson Čendler dodao je 17 poena, osam skokova i četiri asistencije, Danilo Galinari tri poena manje, dok je Vili Barton sa klupe zabeležio 11 poena.

Kod gostiju iz Teksasa najbolji je bio Deron Vilijams sa 23 poena i osam asistencija, Harison Barns upisao je 19, Set Kari 14, a Dvajt Pauel i Džej-Džej Barea po 11 poena. S druge strane, Boban Marjanović je dobio šansu u duelu Detroit Pistonsa i Bulsa u Čikagu, ali tek kada je pobednik već bio rešen – 113:82.

Ipak, Bobi je za sedam minuta u igri postigao šest poena (3/6 za dva), uz po dva skoka i bloka, odnosno jednu ukradenu loptu.

Najbolji u poraženom sastavu bio bio je rezervista Džon Luer sa 16 poena i pet skokova, a dvocifren je bio samo još Tobajas Heris sa 10 poena. Andre Dramond zabeležio je svega devet poena, a Redži Džekson sedam.

Bulsi su za razliku od ekipe iz 'Motor Sitija' odigrali savršen timski meč, gotovo svi igrači dali su podjednak doprinos, pa i ne čudi što su poprilično lagano stigli do trijumfa.

Bolji od ostalih bio je Džimi Batler sa 19 poena i šest uspešnih dodavanja, Tadž Gibson dodao je 16, Robin Lopes 14, a Dvejn Vejd, Dag Mekdermont i Nikola Mirotić po 13 poena. Veoma dobar bio je i Radžon Rondo sa 10 poena, 14 asistencija i osam uhvaćenih lopti. Prethodne noći na terenu se našao i treći srpski predstavnik u NBA ligi, ali, za razliku od Jokića i Marjanovića, Nemanja Bjelica nije uspeo da se upiše među strelce.

Beli je u pobedi Minesota Timbervulsa nad Finiks Sansima igrao 13 minuta, međutim – promašio je oba šuta za dva, odnosno za tri poena, a imao je dve asistencije i jedan skok.

Još jednom je najbolji kod domaćina Karl-Entoni Tauns sa 28 poena i 15 skokova, a najveću podršku imao je u Endruu Viginsu koji se zaustavio na 26, uz četiri skoka i tri ukradene.

Veoma dobar bio je i Zek Lavin sa 23 poena, Gorgi Đeng imao je deset poena i devet skokova, a Riki Rubio je pored 12 asistencija upisao i osam poena.

Goste iz Arizone predvodio je Erik Bledsou sa 27 poena, Brendon Najt dodao je 23 s klupe, dok je Devin Buker zabeležio 18 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: