NBA: Sparsima teksaški triler

U noći između utorka i srede počela je nova sezonaNBA lige, a pobede na premijerama zabeležili su San Antonio Sparsi, Hjuston Rokitsi i Nju Orleans Pelikansi.

Izvor:

Sreda, 29.10.2014.

09:07

Default images

Najzanimljiviji meč večeri odigran je u Teksasu, gde su aktuelni šampioni Sparsi u uzbudljivoj završnici savladali Dalas Meverikse (101:100).

Pelikansi su sjajno započeli sezonu, pošto su bili ubedljivi na domaćem terenu protiv Orlanda (101:84), a Medžiku nije pomogla fenomenalna partija Nikole Vučevića (15 poena, 23 skoka).

Los Anđeles Lejkersi započeli su sezonu porazom od gostiju iz Teksasa (108:90), ali je meč u Stejpls Centru ostao u senci teške povrede rukija Džulijusa Rendla, koji je doživeo težak prelom noge.

Opširnije o novoj NBA sezoni, promenama u timovima, favoritima i ostalim zanimljivostima čitajete u posebnoj temi koju je pripremila naša redakcija.
Beta/AP Photo/Eric Gay
Nova sezona NBA lige počela je sjajnim mečom u AT&T Centru, koji je zahvaljujući Toniju Parkeru pripao aktulenim šampionima. Duel u Teksasu počeo je dodelom prstenja domaćinima, a sve je propraćeno mini filmom o šampionskoj ekipi – uz naraciju velikog navijača SAS Samjuela L. Džeksona. Osim Francuza, koji je, pored šuta za pobedu, ubacio 23 poena (4/4 za tri) uz tri skoka i asistencije, odličan meč odigrao je i Manu Đinobili sa 20 poena i šest asistencija. Marko Belineli zaustavio se na 15 poena, dok je Tim Dankan imao 'pola' koša manje i 13 skokova.

S druge strane, fenomenalan je bio Monte Elis sa 26 poena, šest asistencija i četiri skokoa, Dirk Novicki dodao je 18, a Devon Heris 17.



Los Anđeles Lejkersi započeli su novu sezonu sa povratnikom Kobijem Brajantom u timu, ali je već posle prve deonice bilo jasno da nemaju čemu da se nadaju protiv Hjustona. Nažalost, rezultat meča ostao je u senci strahovite povrede rukija Džulijusa Rendla.

Goste je do trijumfa predvodila prva zvezda ekipe Džejms Harden. Najpopularniji 'bradonja' NBA lige završio je meč sa 32 ubačena poena (7/17 za dva, 3/6 za tri), Trevor Ariza i Terens Džons dodali su po 16, dok je Džons upisao i 13 skokova. Dvajt Hauard takođe je ostvario dabl-dabl sa 13 koševa i 11 uhvaćenih lopti.

U timu 'Jezerdžija' najraspoloženiji je bio povratnik posle povrede Kobi Brajant, sa 19 poena i tri skoka, novajlija Karlos Buzer ubacio je koš manje, dok je Ed Dejvis dodao 11.



Pelikanse je do premijerne pobede u sezoni predvodio Entoni "Unibrow" Dejvis, kome je nedostajala samo jedna blokada pa da sezonu započne tripl-dablom – 26 poena, 17 skokova i devet blokada. Rajan Anderson dodao je 22 poena i devet skokova, a dobru partiju prikazao je i Omer Ašik, koji je postigao 14 poena i imao 17 skokova i pet blokada.

U ekipi Orlanda Tobajas Haris bio je najefikasniji sa 25 poena, ali je daleko najkorisniji igrač gostiju sa Floride bio Crnogorac Nikola Vučević sa 15 poena i neverovatna 23 skoka. Evan Furnije i Aron Gordon dodali su po 11.



NBA liga:

Nju Orleans – Orlando 101:84
San Antonio – Dalas 101:100
LA Lejkers – Hjuston 90:108

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: