Majami se svetio, LBJ kao MJ i Bird

Košarkaši Majami Hita savladali su Čikago Bulse 105:93, i osvetili im se za poraz koji im je okončao seriju od 27 pobeda.

Izvor: AK

Nedelja, 14.04.2013.

21:54

Default images

Šampiona je do 64. pobede u sezoni predvodio LeBron Džejms sa 24 poena (7/12 iz igre) uz 7 skokova i 6 asistencija. 22 je postigao Dvejn Vejd, a 12 uz 9 skokova Kris Boš.

Džejms ovim učinkom postao tek treći košarkaš u istoriji NBA, posle Majkla Džordana i Lerija Birda, koji je u jednoj sezoni imao više od 2.000 poena, 600 skokova, 500 asistencija i 100 ukradenih lopti.

Odličan je bio Kris Andersen koji je za 15 minuta imao isto toliko poena uz 7 skokova. Bulse je predvodio Karlos Buzer sa 16 poena i 20 skokova, 19 poena ubacio je Luol Deng, dok su po 14 postigli Kirk Hajnrih i Nejt Robinson.

Vladimir Radmanović ponovo nije igrao odlukom trenera Toma Tibodoa.

Majami će regularni deo sezone okončati sledeće sedmice gostovanjem u Klivlendu, te derbijem Floride protiv Orlanda. Hit je siguran na prvom mestu Istoka, a rival u prvoj rundi plej-ofa biće mu Milvoki Baksi.

Bulsi će u poslednja dva meča igrati prvo protiv Orlanda, a regularni deo sezone okončaće protiv Vašingtona. Čikago je trenutno šesti u konferenciji, ali ima šansu da se domogne pete pozicije i umesto sa Indijanom da igra sa Bruklinom u prvoj rundi plej-ofa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: