Krah Đirone, Cvetković bez kluba

Izvor: B92

Subota, 26.07.2008.

11:24

Default images

Španski košarkaški klub Đirona, finalista Uleb kupa, zbog finansijskih problema je istupila iz ACB lige i povukla učešće u Ulebovom Evrokupu, čime je klub praktično preostao da postoji. Rukovodstvo kluba iz Katalonije je saopštilo da, zbog teške finansijske situacije, Đirona više ne može da se takmiči na najvišem nivou, ali je, ipak, najavljeno da će mlađe selekcije kluba nastaviti da se takmiče.

Đirona, standardni prvoligaš u prethodnih 20 godina, doživela je krah nakon najuspešnijeg perioda u klupskoj istoriji. Španski tim je 2007. godine, pod vođstvom Svetislava Pešića, osvojio titulu u Fiba Evrokupu, nakon pobede nad Azovmašom u finalu, dok je prošle sezone poražen u finalu Uleb kupa, od Huventuda.

U sezoni 2007/08, Đirona je zauzela sedmu poziciju u ACB ligi, da bi u četvrtfinalu plej-ofa izgubila, ponovo od Huventuda.

Za španski klub u prethodnom periodu nastupali su srpski košarkaši Branko Cvetković i Ivan Radenović, koji će sada morati da potraže novi klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: