Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.09.2006.

18:59

Gasol: "Sada me ništa više ne boli"

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Najkorisniji košarkaš Svetskog prvenstva u Japanu Pau Gasol rekao je da se sav fizički bol iz polufinala sa Argentinom pretvorio u radost pošto je Španija pobedila Grčku u finalu i osvojila zlatnu medalju.

"Posle utakmice sa Argentinom osećao sam bol zbog povrede stopala, ali i radost zbog pobede. Sada se sve to pretvorilo u radost. Ništa bolje nije moglo da se desi danas. Teško je to opisati rečima", rekao je Gasol posle utakmice.

Gasol je povredio stopalo u poslednjem minutu polufinala protiv Argentine, koje je Španija dobila 75:74. Kasnije je utvrdjeno da je slomio stopalo i da će pauzirati čak tri meseca. Španija je, međutim, u finalu bila potpuno sigurna i dobila 70:47.

"Moji saigrači su odigrali zapanjujuće. Igrali su srcem i zajedno, kao tim. Nije bilo uopšte zabavno gledati. Mislio sam da ću još više patiti, ali sam sada radostan što sam video da su tako dobro reagovali i odigrali bez mene", rekao je igrač.

Gasol je meč posmatrao sa klupe za rezervne igrače, a u poslednjim minutima nije mogao da zadrži suze i otvoreno je zaplakao. Tek posle nekog vremena smogao je snage da se priključi saigračima na centru i proslavi prvu titulu Španije.

"Bio sam super srećan i nisam mogao da se suzdržim od plakanja. Jako je poseban osećaj biti deo ovog tima, ali me je bolelo što nisam mogao da budem sa njima na terenu. Moram da priznam da sam se malo pribojavao Grčke posle njihovog polufinala", dodao je Gasol.

Gasol je postizao u proseku 21,3 poena i 9,4 skoka po meču na Svetskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve