Sava Ranđelović za B92: Dočekom na balkonu ostvario san

Vaterpolo reprezentacija Srbija jedna je od ekipa koja nas nikada nije razočarala i koja redovno donosi medalje sa velikih takmičenja. U 2014. godini izabranici Dejana Savića potvrdili su dominaciju pokorivši Svetsku ligu, Evropsko prvenstvo i Svetski kup.

Igrač Crvene zvezde Sava Ranđelović već više od dve godine igra za nacionalni tim naše zemlje u kojem ima važnu ulogu. U novogodišnjem intervjuu za B92, Ranđelović se osvrnuo na 2014. godinu, najavio izazove koje su pred našim vaterpolistima, ali i govorio o situaciji u Crvenoj zvezdi i ciljevima za 2015.

Izvor: Igor Vujièin

Ponedeljak, 05.01.2015.

22:00

Default images
vkcrvenazvezda.com

Prošle godine nastavljena je dominacija srpske vaterpolo reprezentacije koja je osvojila tri takmičenja, ali se Evropsko prvenstvo u Mađarskoj definitivno izdvaja.

„Sigurno je da ću 2014. godinu pamtiti po zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, u zemlji u kojoj je vaterpolo nacionalni sport. Intoniranje himne na pobedničkom postolju ostavilo je najveći utisak na mene u prošloj godini“, rekao je Sava Ranđelović za B92.

’Delfini’ su ubedljivim trijumfom od 12:7 pobedili domaću selekciju u finalu EP na Nacionalnom bazenu Alfred Hajoš u Budimpešti.

„Sigurno, to je san svih nas. Godinama sam gledao sve njih kako se penju na balkon i pitao sam se da li ću nekada to biti ja. Došla je i ta godina u kojoj sam uspeo. Nastaviću da treniram i da se trudim i dalje, kako bih na olimpijskom postolju slušao srpsku himnu“.

Ranđelović je član zlatne generacije Crvene zvezde koja je osvojila sve što se moglo osvojiti. Posle velikih promena, klub je ostao bez mnogih igrača, ali su ciljevi i dalje isti.

„Mnogo se toga promenilo – otišlo je 11 starijih igrača, celokupna okosnica tima, ostali smo samo braća Rašović, Draksimović, Šefik i ja. Došlo je dosta mladih i neiskusnih igrača, i kako vreme prolazi sve smo iskusniji, ali nam je potrebno još mnogo rada kako bismo ostvarili cilj za ovu godinu“.
Starsportphoto
Prvi deo 2014. godine svim navijačima ’crveno-belih’ ostaje u lepom sećanju, pošto je osvojena titula u nacionalnom prvenstvu, kao i Kup Srbije posle dramatične završnice.

„U sećanju mi sigurno ostaje Kup – imali smo tri gola prednosti u poslednjoj četvrtini, oni su nas stigli, a onda se desio Šefikov gol koji će pamtiti svi na vaterpolo sceni. Što se kluba tiče, najveći utisak je definitivno Kup“.

Reprezentaciju Srbije u 2015. godini očekuju Svetska liga, koju je dominantno započela, i Svetsko prvenstvo u Kazanju, na kome će imati priliku da obezbedi plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

„Razmišljamo samo o plasmanu u Rio. Prvo da u klubu završimo sezonu, da probamo da odbranimo trofej i u Jadranskoj ligi odemo što dalje. Kada dođe reprezentacija želimo da osvojimo Svetsku ligu u Italiji, u kojoj branimo titulu. Biće veoma teško, ali je prioritet i sigurno je da ćemo naporno trenirati da to i ostvarimo“.

Kvalitetne igre nekoliko prethodnih sezona Savu Ranđelovića preporučile su najjačim klubovima. On ne krije da bi voleo da zaigra u „vaterpolo Real Madridu“, ali da još ne žuri sa odlaskom.

„Rano je da razmišljam o tome. Svoje snove sam ostvario došavši u Zvezdu jer sam bukvalno od malih nogu navijao za taj klub. Osetio sam sve te utakmice, trofeje, radovanja sa navijačima...Opet kažem, još uvek je rano da razmišljam o odlasku. Voleo bih da zaigram u Pro Reku koji je kao Real Madrid u fudbalu, pa da li to bilo sledeće ili za koju godinu, videćemo“, zaključio je Sava Ranđelović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: