Vermezović za B92: "Trofej i smena generacija!"

Vladimir Vermezović je ovog januara postao prvi trener fudbalskog kluba Partizan. Posle odlaska Nemca Lotara Mateusa, pominjana su razna imena, neki od poznatih evropskih stručnjaka, na kraju su u Partizanu odlučili da priliku pruže 'svom čoveku'. Vermezović je nekadašnji fudaler Partizana, prošle godine bio je trener Teleoptika, Partizanove 'filijale', a za B92 priča o prve dve nedelje priprema, planovima za prolećni deo prvenstva i period od godinu dana. 'Crno-beli' su trenutno u Dubaiju, gde se pripremaju za nastavak šamionata.

Izvor: Miloš Šaranoviæ, novinar B92

Ponedeljak, 26.01.2004.

17:02

Default images

Kakvi su utisci posle prve dve nedelje, da li ste zadovoljni onim što je urađeno na treninzima, da li ima nekih novina u odnosu na prethodne pripreme?

Sada sledi ’klasičan odgovor’, ekipa dobro podnosi napore, ali, stvarno je tako. Radimo malo drugačije nego do sada, igrači su to prihvatili, nismo imali nijedan problem ni što se tiče discipline ni što se tiče povreda.

Moja neka, kao, filozofija, je malo drugačija, postoje treneri koji od početka rade jako, ja sam za to da se krene sa ’laganim punjenjem’, a da se forma tempira za prvu utakmicu u prvenstvu, to je 21. februar, idemo u Čačak.

Tako smo i osmislili pripreme, sve ulazi u taj program. Nećemo se opterećivati rezultatima na pripremama, cilj je da ’iskristališemo’ prvu jedanaestoricu, svi igrači konkurišu ravnopravno za mesto u timu, tako da ćemo pokušati da se na tim utakmicama malo ’nađemo’, uigramo...

Tim je izmenjen, ne toliko koliko se u jednom trenutku činilo da će biti, da li je ’Partizan’ slabiji nego jesenas, koliko je veliki hendikep odlazak Delibašića?

Pa mi za svako mesto u timu imamo po dva tri igrača u konkurenciji, tu računam i igrače iz našeg mladog tima. Meni je kao treneru žao što neću raditi sa Delibašićem, sa druge strane, kao čoveku mi je drago što je momak otišao i unovčio dobre igre u Ligi šampiona. Drago bi mi, s te strane, bilo da još neko ode, da unovče to što su pokazali ove godine, međutim kao treneru mi oni trebaju. Oni meni trebaju i ja ozbiljno računam na sve igrače.“

Posle odlaska Delibašića, čeka vas posao na pronalaženju novog ’špica’?

Imamo dovoljno dobrih igrača, niko nema prednost na osnovu ’minulog rada’, a ja mislim da smo na toj poziciji najjači, imamo Radonjića, koji je došao iz Sutjeske, imamo Brnovića, tu je Boja.

Da li su ’stariji igrači’ nezadovoljni što su ’preko reda’ otišli, prvo Lazović, pa Delibašić?

Mi na zakone tržišta ne možemo da utičemo. Zapad bira ono što je u ovom trenutku najbolje, mladi igrači su im potrebni, oni su ih izabrali jer mogu još puno puta da ih ’okrenu’, takvi su zakoni, nemilosrdni. Što se ostalih igrača tiče, neki su imali priliku da odu, neki nisu imali, neki će tek imati, ali očekujem da u narednom periodu svi nađu povoljne angažmane, da završe karijeru u inostranstvu.

Da li to znači da je primarni cilj ovog proleća ’renoviranje tima’ ili su prioritet trofeji?

Ima mnogo stvari koje su se ’namestile’ u mojoj debitantskoj sezoni, to da Partizan nikada nije bio prvi kada nije bio jesenji prvak, vučem tu anatemu Lige šampiona, mora se ponovo u Ligu šampiona. Ne mora se ništa, mi imamo naše ciljeve, to je osvajanje jednog od trofeja, meni lično, više bi odgovaralo prvenstvo. I smena generacija o kojoj stalno pričamo, što bezbolnija, mislim da ćemo sve to uspeti da uradimo u sledeća tri meseca. Mi smo došli do toga da u narednih godinu dana napravimo kompletnu reorganizaciju tima, to će zavisiti i od potražnje, ali očekujem da za godinu dana imamo potpuno novu ekipu.

Na pripreme u Dubai ne vodite mlade igrače, koji su već priključeni prvom timu, Jovšića, Vukčevića, Grubješića, oni su sa Teleoptikom na pripremama, zašto?

Procena ljudi u klubu je da je Vijaređo najvažnija stvar što se tiče mladog tima. Oni su zbog toga na pripremama sa Teleoptikom, ali će kasnije biti priključeni prvom timu. Na njih se ozbiljno računa.

Na kraju, kako planirate da nadoknadite prednost Crvene zvezde, da li će ’večiti derbi’ odlučiti prvenstvo?

Derbi neće odlučiti prvaka, nikada se prvenstvo nije osvajalo u derbijima, nego u, uslovno rečeno, malim utakmicama. Mislim da je prvenstvo kvalitetnije ove godine, nego u prethodnih deset, napredovali su i Železnik, OFK Beograd, Sartid, ne smemo da zaboravimo Vojvodinu, Hajduk iz Kule, Zetu... sve su to klubovi koji se podižu i očekujem da u narednih par godina prvenstvo bude sve kvalitetnije. Očekujem puno iznenađenja, mislim da će biti preokreta, ali mi ćemo pokušati da prođemo prvi kroz cilj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: