Divac: "Dolaskom Milera mogu da menjam igru"

Košarkaši Sakramenta prekinuli su seriju pobeda na svom terenu pošto su u subotu poraženi od Minesote posle produžetka. Briljantna partija Kevina Garneta i Sprivela uz nekoliko grešaka Kingsa u samom finišu odlučili su pobednika. Ipak, centar Kingsa Vlade Divac koji ove sezone ima više prostora za odmor dolaskom Breda Milera, za B92 kaže da je sve krenulo loše još u trećoj četvrtini:

Izvor: Dejan Markoviæ

Nedelja, 07.12.2003.

22:22

Default images

"Pa uvek kada ova dva tim igraju ... zadnjih 5,6 utakmica smo odigrali 4,5 produžetaka. Odlučio je treći kvorter kada nismo odigrali kako treba. Odigrali smo katastrofalno, pogotovo u napadu. Nismo se kretali, promašivali smo zicere... Ali dobro, to je košarka...

Mislim da je to bio period igre u kome se zaista nismo snašli. Oni su to iskoristili i napravili 15 razlike u tom periodu. Klupa se vratila u 4. kvorteru, vratila se u utakmicu, ali nije imala snage da preokrene utakmicu.

Mada, imali smo 6 poena prednosti u zadnjih 10,15 sekundi, ali Kevin Garnet je pogodio 2 trojke i zato je jedan od najboljih igrača u NBA. Jeste nesrećan poraz, ali moramo da sagledamo gde smo grešili i da u budućnosti ne bude takvih grešaka

Da li je ova duga serija utakmica kod kuće doprinela da se malo opustite u ovom meču? Uglavnom ste rivale dobijali sa 20 razlike i možda su vam neostajali teži mečevi? "Pa verovatno ima i toga. Ali, rekao bih da je Minesotna jedan od najboljih timova na Zapada. Priprema utakmice je bilo na dobrom nivou. Počeli smo izvanredno, tako da to ne be trebao da bude izgovor. Jednostavno slaba igra u trećem  kvorteru odlučila je utakmicu".
AP
Videli smo na kraju da trener uopšte nije koristio startere. Da li je to bila zamisao trener Adelmana ili je to diktirala situacija na terenu?

Oni su igrali fenomenalno. Oni su nas vratili u igru (posle 14,15 razlike) u 4. kvorteru.

Oni su ti koji su izneli na leđima taj 4. kvorter kada su nas vratili u igru i mislim daje bilo normalno što su ostali da je završe. Sada kada je završena utakmica može da se kaže da li je Adelman bio u pravu ili nije, ali sigurno da je mislio najbolje". 

Kako komentarišeš Peđin izbor za igrača meseca?

"Mislim da je zaslužio igrama. Njegov tim je imao veliku seriju, a on je jedan od ključnih igrača i normalno je da bude proglašen.
AP
Kakva je tvoja forma?

"Pa dobra, nije loše. Dobro se osećam, zdravlje me služi.. Mnogo mi je lakše od kada je Bred tu.Sada sam u situaciji da menjam koncepciju moje igre. Trener sada može da me čuva od velikih minuta u igri"

Čini se da si preneo "sindrom" asistencija na Breda Milera, jer vas dvojica imate skoro pola asistencija celog tima.Koliko zajedno trenirate zajedno i da li uvežbavate neke stvari ?

"Uglavnom radimo na napadu, volim Breda.Uči, kopira stvari koje su dobre, ne treba puno da mu se objašnjava, uradi sam ono što mu se svidi.Stvarno je talentovan igrač, i mislim da ima mnogo prostora da napreduje. Ne treba mnogo da mu se objašnjavam", rekao je Divac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: