Nova vest
Fudbal

Petak, 16.06.2023.

10:38

Balotelijevih 12 meseci u Sionu – pijanstvo, tuča, upad na žurku u kostimu Pikačua

Italijanski reprezentativac je neslavno završio sezonu u klubu koji je na kraju ispao iz lige. On se potrudio da ga i ovde dobro upamte.

Izvor: B92

Autor:B92

Balotelijevih 12 meseci u Sionu – pijanstvo, tuča, upad na žurku u kostimu Pikačua
Foto: Profimedia

Doveden kao veliko pojačanje - za mnoge više kao atrakcija, pre godinu dana, Mario Baloteli je i za tako kratak period ostavio snažan utisak u švajcarskom Sionu.

Na terenu nije opravdao uloženi novac (šest golova), ali je zato van terena u potpunosti opravdao etiketu vagabunda, momka nestašnog duha i problematičnog ponašanja.

Osim golova i asistencija, Baloteli je za 12 meseci u klubu imao i zapažen učinak van terena: čekanje zore po noćnim klubovima (klub u septembru saopštenjem pokušao da prikrije ispad Italijana), pokazivanje srednjeg prsta navijačima na jednoj utakmici, prozivanje lige za korupciju i nepravdu, zatim pijanstvo na pripremama u Marbelji i pokušaj privođenja devojaka u hotel, kao i incident u kojem je zasenio sve dotadašnje ispade.

Naime, švajcarski mediji pisali su u februaru o verovatno najluđem događaju u kojem je akter bio jedan fudbaler.

Baloteli je tada, prerušen u crtanog junaka Pikačua - želeći da ostane prikriven, zajedno sa sportskim direktorom Bertelemijem Konstantinom (ovaj bio prerušen u lika iz serije La casa de papel) izašao u grad i završio na nekoj žurki.

Međutim ubrzo su ih prepoznali, potom su pijani ljudi počeli da opsedaju Balotelija i čitava situacija završena je tako što je došlo do tenzija i tuče u kojoj je Baloteli, slučajno, pesnicom u lice udario svog saputnika Konstantina.

Bilo je sumnji u ovu verziju događaja, međutim kada se sportski direktor kluba pojavio narednog vikenda na utakmici sa "šljivom" ispod oka, sve je bilo jasno.

Na kraju još jedne lude Balotelijeve epizode u karijeri - Sion je u poslednjoj utakmici šampionata poražen i tako je završio na poslednjem mestu u ligi.

Naredne sezone igraće niži rang takmičenja.

U obraćanju medijima posle fijaska, sportski direktor kluba Konstantin - čovek koji je obilazio žurke sa Balotelijem - izjavio je da je angažovanje Italijana bila velika greška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu