Nova vest
Fudbal

Petak, 14.05.2021.

12:45

Na današnji dan: Đukićev penal u 90. koji je rasplakao pola Španije VIDEO

Na današnji dan, 14. maja 1994. godine, srpski fudbaler Miroslav Đukić promašio je penal za titulu.

Izvor:

Autor:

Default images

Deportivo La Korunja dočekao je Valensiju u poslednjem kolu španskog prvenstva i bila im je potrebna pobeda, kako bi osvojili šampionsku titulu. Do tada, Deportivo nikada nije bio šampion u istoriji kluba.

Barselona je na "Kamp Nou" pobedila Sevilju 5:2 i preuzela je prvo mesto od Deportiva, dok je utakmica u Korunji bila u toku.

Pre početka poslednjeg kola, Deportivo je imao dva boda više od Barselone i posle trijumfa Katalonaca, bila im je potrebna pobeda, s obzirom da je Barsa bila bolja u međusobnom skoru.

Za Deportivo su nastupali: Liano – Nando, Voro, Ribera, Đukić, Lopes – Donato, Fran, Silva – Bebeto, Manjarin, dok je Valensija igrala u sastavu: Gonsales – Kamarasa, Giner, Serer, Sančes Flores – Arojo, Fernando, Mendijeta – Servera, Galves – Mijatović.

Napadao je Deportivo, ali gola koji bi doneo prvu titulu u 88 godina dugoj istoriji kluba nije bilo.

I kada je delovalo da je sve gotovo, Serer faulira Nanda u kaznenom prostoru i sudija Lopes Nijeto pokazuje na belu tačku.

Standardni izvođać penala Donato je ranije izašao iz igre i tražio se čovek koji ima hrabrosti da izvede penal za titulu.

Brazilski napadač Bebeto nije imao dovoljno hrabrosti da preuzme odgovornost i odaljio se od mesta zbivanja, pa je loptu u ruke uzeo Miroslav Đukić.

Šutirao je unutrašnjom veoma slabo i veoma loše i Gonsales mu je uhvatio živu loptu.

Sudija je odsvirao kraj, Deportivo je ostao bez titule i šampion je bila Barselona.

Neverovatna tuga osetila se na "Rijasoru", a tugovale su i pristalice Real Madrida, kao i svi neutralni posmatrači, čija su srca osvojili momci u plavo-belom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve