Nova vest
Fudbal

Petak, 11.10.2019.

17:00

Terzić optužio Savićevića: Od Šiptara sam ovo očekivao, ali ne od Crnogoraca

Zvezdan Terzić, prvi čovek FK Crvena zvezda, optužio je predsednika FS Crne Gore Dejana Savićevića da mu je indirektno zabranio ulazak u Crnu Goru.

Izvor: LN

Autor: LN

Terzić optužio Savićevića: Od Šiptara sam ovo očekivao, ali ne od Crnogoraca
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Terzić je u petak dobio zabranu ulaska u Crnu Goru nakon što je već doputovao u tu zemlju, pa se nedugo zatim vratio u Beograd.

Terzić je nedugo nakon što je dobio zabranu izdao saopštenje u kojem je naveo sledeće:

"Kada su početkom juna, uoči odigravanja utakmice Crna Gora-Kosovo, dva igrača Crvene zvezde odbili da stanu mirno pred zastavom i himnom nepriznate države Kosovo, Dejan Savićević je javno optužio mene da sam ih na to nagovorio. Danas nije ni važno koliko u tome ima istine. Tada je do mene došla informacija da je Savićević tražio od najviših organa republike Crne Gore da mi se zbog toga zabrani ulazak u Crnu Goru. Do danas sam mislio da je to šala, ali evo sam se uverio da je istina. Danas na aerodromu u Tivtu pripadnici granične policije su mi ljubazno saopštili da mi je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Zahvalio sam im se i prvim sledećim letom se vratio u Beograd. Nisam to očekivao od Crne Gore. Crne Gore uz koju smo odrastali, Crne Gore na koju smo bili ponosni. Ono juče od šiptara je bilo očekivano, ali ovo danas od Crnogoraca je nešto na šta nemam razuman odgovor", naveo je Terzić.

Terzić je optužen da je nagovorio fudbalere Crvene zvezde, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, da ne igraju za reprezentaciju Crne Gore protiv reprezentacije tzv. Kosova.

Pročitajte još:

* Savićević o Srbiji, patriotizmu Tumbakovića i Terzićevim pozivima

* "Terzić je bacio atomsku bombu na crnogorski fudbal, uz pomoć navijača pritiskao fudbalere"

* "Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru već protiv nepostojeće države"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d