Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.03.2019.

22:45

"Đavoli" bolji od Rusije, Holandija potvrdila dominaciju

Fudbaleri Belgije savladali su Rusiju rezultatom 3:1 u utakmici u kojoj je najinteresantnije bilo gledati prvih 45 minuta.

Izvor: SN

Autor: SN

EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Po imenima sigurno "najveći" meč ovog dana kvalifikacija za Evropsko prvenstvo se odigrao u Briselu, a Roberto Martines je uspeo da nadmudri Stanislava Čerčesova i vodio Belgiju do prvog trijumfa u ovom ciklusu, rezultatom 3:1.

Do vođstva su došli već u 14. minutu utakmice kada je pogodak postigao Juri Tilemans, ali se Belgijanci nisu dugo radovali pošto je jedan od najboljih igrača Rusije sa proteklog SP, Denis Čerišev uspeo da donese izjednačenje samo dva minuta kasnije.

Na 2:1 povećao je Eden Azar sa bele tačke u nadoknadi vremena prvog poluvremena, a konačnih 3:1 postavlja isti igrač nakon interesantne akcije koju su Belgijanci odigrali na desnoj strani terena.

Holanđani su sigurno startovali ove kvalifikacije savladavši Belorusiju sa 3:0 u Roterdamu, golovima koje su postigli Memfis Depaj i Žoržinjo Vajnaldum. Depaj je zatresao mrežu Belorusije posle samo jednog minuta fudbala, a za kraj je asistirao Virdžilu van Dajku koji je u 86. minutu postavio konačnih 4:0.

Pjontek je glavno ime u Milanu, ali je takođe ime koje su nakon utakmice Poljske i Austije sa ushićenjem izgovarali navijači Poljske, jer je već pomenuti napadač svojim pogotkom u 68. minutu doneo veoma važna tri boda svojoj naciji na gostovanju u Beču.

Izrael i Slovenija su remizirali na Sami Ofer stadionu u Haifi, a obe ekipe su postigle po jedan pogodak. Šporar je početkom drugog poluvremena doveo Sloveniju u vođstvo, a samo sedam minuta kasnije napadač Gvangžua, Eran Zahavi donosi izjednačenje i vrlo važan bod ekipi Izraela.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve