Nova vest
Fudbal

Petak, 22.02.2019.

11:00

Superliga: Lalatović na Karađorđu, "večiti" se zagrevaju za derbi

Utakmicom u Novom Sadu između Vojvodine i niškog Radničkog otvara se 23. kolo Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Superliga: Lalatović na Karađorđu,
Foto: Getty Images

Na Karađorđe se vraća trener Nenad Lalatović sa drugoplasiranim Radničkim i ambicijom da nastavi niz od pet pobeda zaredom u domaćem takmičenju.

Na suprotnoj strani Vojvodina juri plej-of, a trenutno nije na mestu koje vodi u gornji dom, pa takođe ima moranje da napravi dobar rezultat i popravi utisak iz Beograda kada je na prolećnoj premijeri ubedljivo poražena od Crvene zvezde 4:0.

"Idemo u goste klubu koji ima sjajnu tradiciju, koji po meni trenutni ima izuzetno kvalitetan tim. Želim da iskoristim priliku da pohvalim Vojvodinu i da kažem da su oni tokom zimske pauze napravili ekipu koja spada među četiri najjače u Srbiji. Poštujemo ih, ali kako mi cenimo njih, očekujem da i oni cene nas", rekao je Lalatović.

Dan kasnije lider na tabeli i prvak Srbije Crvena zvezda gostuje Radniku u Surdulici, a Partizan čeka novosadski Proleter, sa ciljem da dva najveća kluba u zemlji naprave dobru uvertiru pred večiti derbi 2. marta.

Crveno-beli su u dosadašnjih svih osam susreta sa Radnikom slavili, a poslednja tri puta veoma ubedljivo (5:0, 6:0, 5:0).

Fudbaleri Partizana prvi put ovog proleća igraju u Humskoj, pa će biti otvoren ulaz protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja sezone Proletera.

"
Čak, ako se pogleda statistika možemo reći da bolje igraju na gostovanjima odnosno da su više bodova uzeli u prvenstvu kao gosti, nego kao domaćini. I u toj prvoj utakmici u Novom Sadu smo se silno namučili. Nisam siguran da smo u tom momentu i zaslužili tu pobedu, tako da sve te stvari pozivaju na oprez", rekao je trener Partizana Zoran Mirković.

U ovoj rundi izdvaja se i beogradski duel na Banovom brdu između Čukaričkog i Voždovca, kao i derbi začelja na Banjici gde vranjaski Dinamo gostuje Radu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu