Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.11.2018.

10:07

Genijalan potez Kumana i pomoćnika: Van Dajka stavili na mesto špica!

Selektor Holandije Ronald Kuman napravio je odličan taktički potez u finišu meča Lige nacija sa Nemačkom koji je završen rezultatom 2:2.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Genijalan potez Kumana i pomoćnika: Van Dajka stavili na mesto špica!
Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)

Tim bodom Holanđani su obezbedili prvom mesto u grupi 1 A lige nacija, a štoper Liverpula je pogodak postigao u prvom minutu nadoknade utakmice.

Međutim, nedugo posle meča, na društvenim mrežama se odnekud pojavio snimak na kojem se vidi papirić sa taktičkom postavkom Holandije u finišu meča.

Nemci su do 85. minuta vodili sa 2:0 golovima Tima Vernera i liroja Sanea, da bi u 85. minutu Kvinsi Promes smanjio na 2:1.

U nadoknadi, Virdžil van Dajk je na sličan način postigao gol za 2:2 i nastala je velika radost momaka u narandžastim dresovima.

Međutim, sve je bilo plod vešto smišljene taktike. Holandija je u poslednjih pet minuta meča igrala u formaciji 3-2-3-2 u kojoj su Kvinsi Promes, Memfis Depaj i Tete igrali iza dva napadača. Jedan je bio Luk de Jong, a drugi, na opšte iznenađenje, Virdžil van Dajk.

Interesantno je da iza svega ne stoji samo Kuman, već i njegovi saradnici Dvajt Lodeveges i Kes van Vonderen. To je i sam Kuman priznao posle utakmice.

"Dobio sam ceduljicu od pomoćnika Dvajta Lodevegesa. Nisam imao pojma šta je na njoj ispisano. Sjajno je što je Virdžil postigao gol. Koliko puta su to Nemci činili u poslednjim minutima? Eto, sad ste svi videli da i Holandija može tako. Naravno, Dvajt i Kes van Vonderen su sa mnom pre utakmice prolazili kroz moguće varijante igre, morali smo nešto da smislimo i za finalnu fazu. Kada su Nemci poveli sa 2:0, rekao sam nećemo to učiniti tada jer bi očas posla bilo 4:0 ili 5:0. Želeo sam to da uradimo na 2:1", otkrio je Kuman tajnu svog stručnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve