Nova vest
Fudbal

Subota, 18.08.2018.

19:36

Arsenal se ispromašivao, Čelsi kaznio – novi poraz za Emerija

Fudbaleri Arsenala poraženi su od Čelsija 3:2 u drugom kolu Premijer lige na Stamford Bridžu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Arsenal se ispromašivao, Čelsi kaznio – novi poraz za Emerija
Getty images

Čelsi je bio ubedljiv u prvih 20 minuta meča, Arsenal u drugih 25 u prvom delu igre, pa je već posle 45 minuta veoma dobre utakmice bilo 2:2.

Golove za Čelsi su dali Pedro u devetom i Morata u 20. minutu, a za Arsenal Mhitarijan (37.) i Ivobi (41. minut).

Loš je Arsenal bio u odbrani na startu meča i Čelsi je to koristio. Pedro je tako u devetom minutu posle kontre dobio loptu na desetak metara u kaznenom prostoru i sproveo je u mrežu po zeamlji.

Arsenal je pokšavao da izjednači i došao u savršenu priliku u 19. minutu kada se Obamejang posle prodora saigrača sa krila propisno odbrukao.

Bio je sam u odličnoj šansi i lansirao je loptu preko gola. Surovo je to kaznio Alvaro Morata koji je dobio dugu loptu, istrčao pored Mustafija, fintirao ga i onda savladao Čeha i drugi put za 2:0.

"Tobdžije" nisu prestale da napadaju, ali nisu prestale ni da promašuju pa Ivobi, Mhitarijan i Obamejang nisu mogli iz dobrih šansi i sličnih napada sa krila nikako uspevali da pogode mrežu.

"Paučinu" iz nje udarcem sa distance skida Mhitarijan u 37. minutu kada je šutirao nisko, Kepa je zakačio loptu ali nije mogao da je odbrani i Arsenal je smanjio.

Četiri minuta kasnije Ivobi utrčava po sredini, kao po oprobanom receptu dobija loptu gotovo na petercu i zakucava loptu u gol za 2:2. U nastavku su jedni i drugi krenuli nešto opreznije, ali je Čelsi do 60. minuta i ulaska Azara u igru imao dve prilike za gol.

Do 70. minuta je Čelsi bio bolji tim i nije iskoristio inicijativu za vođstvo. Bar ne sve do 80. minuta kada je Eden Azar iskoristio grešku Lakazeta, Čelsi je krenuo u spor napad, ali strpljiv.

Pronašao je Azar rupu u odbrani "Tobdžija", prosledio je loptu sa levog boka za Alonsa, a Alonso je sa pet metara pogodio za 3:2.

Arsenal do kraja nije uspevao da ozbiljno ugrozi gol protivnika, ali je Čelsi imao izglednu šansu da vođstvo poveća i samo je Petr Čeh spasao Arsenal težeg poraza.

"Tobdžije" sada imaju dva poraza posle dva kola, a Arsenal dve pobede.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve