Nova vest
Fudbal

Subota, 02.12.2017.

13:00

SL: Boaći spasao Zvezdu poraza pred meč decenije!

Bačka i Crvena zvezda remizirali su u Bačkoj Palanci u prvom meču 20. kola Superlige Srbije – 2:2 (1:0).

Izvor:

Autor:

SL: Boaći spasao Zvezdu poraza pred meč decenije!
StarSport

Favorizovani gosti su dva puta gubili, ali su uspevali da se vrate i iz penala dođu do boda, dok je Nenad Milijaš propustio priliku da u samom finišu ipak donese crveno-belima sva tri boda pogodivši prečku.

Gledali smo veoma kvalitetan i uzbudljiv fudbal na stadionu Slavko Maletin Vava, u koji je domaćin ušao veoma angažovano i ofanzivno, i može se reći da ne bi bilo nezasluženo i da su oni slavili na kraju.

Ekipa Vladana Milojevića je ovim remijem prekinula seriju od devet uzastopnih trijumfa u nacionalnom šampionatu, u kojem ne zna za poraz od prvog oktobra, čime je malo pokvarila uvertiru pred meč decenije narednog četvrtka na krcatoj Marakani – kada pobeda ili remi protiv Kelna donose proleće u Ligi Evrope.

Ipak, sigurno da niko crveno-belima neće zameriti ovaj kiks ukoliko se izbori prolaz u nokaut fazu nekog evropskog takmičenja posle tačno dve i po decenije.

Beograđani su upisali tek drugi remi u Superligi, što će pokušati da iskoristi večiti rival Partizan, koji u nedelju dočekuje Vojvodinu, kako bi razliku smanjio na četiri boda, dok je tim iz Bačke Palanke sada 12. sa 18 bodova.

Imala je i Zvezda svoje šanse u uvodnih dvadesetak minuta igre, ali je Bačka bila nešto konkretnija, da bi do vođstva stigla u 27. minutu – kada Ivan Đorić kažnjava propust Filipa Stojkovića i Damira Kahrimana i lobom sa roglja kaznenog pogađa praznu mrežu.

Mogao je Aleksandar Pešić da odgovori na drugoj strani nedugo zatim, ali je njegov udarac sa sedam, osam metara otišao direktno prečke, imao je i domaćin još jednu dobru priliku, ali se rezultat do odlaska na odmor više nije menjao.

Posle devet minuta nastavka, koji je odigran u nešto mirnijem ritmu, crveno-beli stižu do izjednačenja posle udarca iz ugla i gužve u kaznenom prostoru. Prvi udarac Ričmonda Boaćija biva izblokiran, ali se lopta ponovo odbija do Ganjanina koji je uz malo sreće ipak šalje u mrežu.

Očekivano, gosti su još više pojačali pritisak, ali je to ostavilo ogroman prostor domaćima koji to ubrzo i koriste. Damir Kahriman istakao se sa dve odlične intervencije, međutim – saigrači ga nisu ispratili, a to kažnjava Milan Makarić i usamljen na drugoj stativi lako pogađa mrežu.

Delovalo je da će Bačka uspeti da izdrži, dobro su zatvorili sve prilaze golu, birajući najednostavnija rešenja, ali onda Nemanja Ilić ruši Pešića, glavni arbitar Marko Popović odmah pokazuje na 'belu tačku', a Boaći rutinski dolazi do svog 14. gola u Superligi, ujedno postavivši i konačan rezultat susreta.

KRAJ – Gledali smo veoma dobar meč, sa puno prilika, dobrih duela i četiri gola, a Bačka je potpuno zasluženo stigla do boda, iako je prema šansama i svemu prikazanom mogla i do velike pobede, koja ne bi bilo nezaslužena.

Ipak, sigurno da niko crveno-belima neće zameriti ovaj kiks ukoliko se izbori prolaz u nokaut fazu pobedom nad Kelnom u četvrtak u Ligi Evrope, čime bi bio izboren prolaz za evropsko proleće posle tačno dve i po decenije.

88' – Samo dva napada kasnije vicešampion Srbije mogao je do toliko željenog preokreta. Lopta je stigla do Milijaša, koji iz okreta šutira sa desetak metara, ali lopta pogađa prečku i odbija se nazad u polje.

86' PENAL – Istu sliku gledali smo i u ulasku u sam finiš susreta, da bi gosti do izjednačenja stigli udarcem sa jedanaest metara, pošto je Pešić pao posle duela sa Nemanjom Ilićem, a glavni arbitar Marko Popović pokazao na belu tačku.

Loptu je uzeo Boaći i rutinski postigao svoj 15. gol u Superligi, ali i doneo svojoj ekipi šansu da ponovo juri preokret – 1:1.

80' – Odmah su krenuli stihijski napadi Zvezde, ali se Bačka i dalje veoma dobro branila. Zatvorili su sve prilaze svom golu, ne želeći da komplikuju previše, uglavnom izbacujući loptu daleko od svog kaznenog prostora.

78' GOOOOOL – Prvu šansu iz kontre igrači Bačke nisu iskoristili, ali već drugu jesu i stigi su do novog vođstva desetak minuta pre kraja susreta!

Gotovo svi igrači Zvezde bili su ispred kaznenog domaćina, sevnula je kontra, Kahriman sačuvao je mrežu u dva navrata, posebno se istakavši drugi put, ali ga sagrači nisu ispratili i Makarić pritrčava i sa druge stative šalje loptu u mrežu za oduševljenje na tribinama – 2:1.

74' – Nastavila je Zvezda sa pritiskom, igralo se uglavnom na polovini domaćina, koji su uspešno odolevali pokušajima crveno-belih čekajući šansu za kontru. Dočekali su je veoma brzo, kada se lopta odbila do strelca prvog gola na visinu penala, ali sada odbrana Beograđana dobro reaguje.

66' IZMENA – I treću izmenu vrši Miliojević, gotovo pola časa pre kraja meča, uvodeći Nenada Milijaša umesto Nemanje Milića.

62' – U međuvremenu su viđene nove čarke na terenu, posle faula nad Pešićem, da bi zatim Srnić imao idealnu priliku za totalni preokret. Boaći mu je poslao savršen pâs, ali je mlađani golman Bačke još jednom fantasitčno intervenisao u stopostotnoj šansi i skrenuo loptu u korner.

54' GOOOOOL – Preuzela je gostujuća ekipa inicijativu, imala je i loptu u svojim nogama. Za kratko vreme izvela je i dva udarca i ugla, a upravo posle drugog stigla je i do izjednačenja.

Posle duela Nemanje Milića i Ivana Lučića na ćošku peterca, lopta dolazi do Ričmonda Boaćija na sedam, osam metara iskosa koji pokušava iz prve, ali mu udarac biva blokiran. Međutim, lopta se ponovo odbija do Ganjanina i njegov drugi pokušaj završava u mreži, uz malo sreće – 1:1.

50' – Nije domaćin previše menjao pristup ni u nastavku, pa je u uvodnih pet minuta dva puta ulazio u kazneni protivnika, ali odbrana Zvezda u oba slučaja dobro reaguje i prebacuje pritisak na drugu stranu terena.

46' IZMENA – Milojević reaguje na poluvremenu dvostrukom izmenom – umesto Dušana Anđelkovića na poziciju levog beka uvodi Milana Rodića, dok Marka Gobeljića menja oporavljeni Branko Jovičić.

Poluvreme – Sjajnih prvih 45 minuta na stadionu Slavko Maletin Vava. Jeste bilo nešto više grešaka na obe strane, ali smo zaista gledali veoma uzbudljiv fudbal sa velikim brojem šansi.

Da su igrači dveju ekipa bili samo malo precizniji mogli smo da vidimo barem još tri pogotka na obe strane.

44' – U samom finišu prvog poluvremena gosti su se izborili za slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, kapiten Dušan Anđelković namestio je loptu, ali ona od živog zida završava samo u korneru

39' – Nastavio se pritisak ekipe Vladana Milojevića koja ubrzo još jednom opasno preti, ponovo preko Pešića. Najbolji strelac lige snažno šutira sa sedam, osam metara, ali zamalo preko prečke.

31' – Crveno-beli su se očekivano otvorili, ali je Bačka ponovo bila bliža golu, odnosno velikom vođstvu. Makarić je sa Savićem pratio dugu loptu ka kaznenom, a štoper Zvezde loše je procenio lep lopte i napadač domaćih našao se sâm ispred Kahrimana, ali ovoga puta iskusni čuvar mreže sjajno reaguje i otklanja opasnost.

27' GOOOOOL – Domaćima se ofanziva i te kako isplatila, pošto su 27. minutu uspeli da kazne promašaje rivala, ali i novu veliku grešku zadnje linije Beograđana.

Filip Stojković se nije razumeo s Damirom Kahrimanom, golman gostiju izašao je na rogalj kaznenog, a Ivan Đorić koristi situaciju, krade loptu i lobom pogađa praznu mrežu. Savić je pokušao da je izbaci sa same linije, ali je bio 'kratak' – 1:0.

25' – Nastavilo se sa otvorenom igrom na obe strane, što je donelo još tri velike prilike. Najpre je zapretila Bačka udarcem Milana Makarića sa ivice peterca, a samo nekoliko minuta kasnije Marko Gobeljić ne uspeva da savlada Lukovića u situaciji jedan na jedan, da bi golman domaćih bio uspešniji i od Srnića u sličnoj situacjii.

16' – Šansa domaćih kao da je razmrdala Zvezdu, koja odgovara samo pet minuta kasnije. Slavoljub Srnić je dobro centrirao sa desnog boka, da bi se Aleksandar Pešić zagradio i potom pokušao iz okreta, ali Ivan Lučić brani.

10' – Bačka je agresivno i ofanzivno ušla u meč, što kao da je pomalo zateklo goste, da bismo prvu veliku priliku videli već u posle desetak minuta igre – kada je Vujadin Savić u poslednji čas reagovao i blokirao udarac Luke Lukovića, posle velike greške Damijana Le Taleka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

514 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve