Nova vest
Fudbal

Petak, 01.12.2017.

19:45

Švajcarska – mnogo bolja ekipa nego što mislite

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine u grupi E protiv selekcija Brazila, Švajcarske i Kosta Rike.

Izvor: PT

Autor: PT

Švajcarska – mnogo bolja ekipa nego što mislite
Getty images

Žrebom u Moskvi odlučeno je da se "Orlovi" za plasman na Mundijal boriti protiv jednog izrazitog favorita i dve reprezentacije koje su nam po meri.

Jedna od te dve reprezentacije, koju nam po meri, je Švajcarska.

Reprezentacija Švajcarske nema veliku tradiciju igranja na šampionatima sveta, ali poseduje veliki kontinuitet, pošto im je ovo četvrto uzastopno takmičenje na Mundijalima.

Švajcarska je veoma lako mogla da se plasira direktno na SP, međutim u poslednjem kolu su poraženi od direktnog rivala, ekipe Portugala. Sledio je baraž gde su jedva prošli protiv Severne Irske.

Dva nešto lošija meča protiv Severne Irske nisu merilo i ova reprezentacija poseduje veliki kvalitet.

Baš kao što je izjavio i Nikola Lazetić, ovaj sastav pun je igrača sa ovih prostora, mahom iz Albanije. Za tim nastupaju, Valon Behrami, Admir Mehmedi, Džerdan Šaćiri, Granit Džaka...

Selekciju predvodi Vladimir Petković i bez sumnje Švajcarcima će nam biti možda i glavni konkurent za prolaz u narednu rundu.

Švajcarska prvi meč na šampionatu igra protiv Brazila (17.6.), potom protiv Srbije (22.6), a poslednji meč igra sa Kostarikom (27.6).

Povezane vesti:

* "Najslabija" selekcija brani 1/4finale Mundijala
* Brazil je ponovo Brazil

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve