Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.11.2017.

13:00

Dva gola Jankovića, Partizan dobar pred Jang Bojs

Fudbaleri Partizana pobedili su Javor u Ivanjici sa 2:0 u meču 17. kola Superlige Srbije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dva gola Jankovića, Partizan dobar pred Jang Bojs
StarSport

Partizan nastavlja trku sa "večitim rivalom", crno-beli su sada nešto bliži Zvezdi jer imaju 42 boda, ali je pobeda od 2:0 bitnija zbog odlučujućeg meča u Ligi Evrope protiv Jang Bojsa.

Partizan je meč u Ivanjici rešio još u prvom poluvremenu. Dva gola Jankovića iz 9. i 37. minuta bila su dovoljna za pobedu tima Miroslava Đukića.

Đukić je od samog početka utakmice u sastav uvrstio Tavambu i Ožegovića, a jedino je Everton nedostajao da Partizan u Ivanjici igra sa najjačim sastavom.

Javor se od početka uglavnom orjentisao na čuvanje svog gola što prvi put nisu dobro uradili fudbaleri iz Ivanjice u devetom minutu. Marko Janković je neometano prišao na dvadesetak metara od gola Đogatovića, šutirao odlično i golman Javora je bio prvi put savladan.

Očekivano je Partizan nastavio da pritiska odbranu Javora, ali su napadi uglavnom bili bezopasni sve do 23. minuta kada Ognjenu Ožegoviću nije priznat pogodak zbog ranijeg faula Tavambe.

Janković još jednom pogađa nakon toga, u 37. minutu iz gotovo preslikane situacije kao pola sata pre toga s tim što je kod drugog gola loptu nogom zakačio Karišik i ona je promenila pravac, otišla visoko kao parabola i Đogatović je drugi put kapitulirao.

Đukić je nakon poluvremena napravio nekoliko izmena, ali je Javor u nastavku igrao nešto konkretnije nego u prvom delu. Neke od boljih šansi u tom delu igre propuštaju Pantić i Miletić, a drugo poluvreme je obeležio i jedan sporan trenutak, start Miletića nad Terzićem iz 71. minuta kada je sudija Bojan Nikolić prevideo faul i jedanaesterac za Javor.

Najbolju šansu za Ivanjičane je imao Milanović u 80. minutu kada je Stojković odličnom paradom sprečio gol, a rezultat se do kraja uz promenljivu igru na obe strane nije menjao pa Partizan ima 42 boda i na drugom je mestu, a Javor je 14. sa 11 bodova.

II poluvreme

92' KRAJ. Pantić šutira na samom kraju, Đogatović brani i sudija Nikolić svira kraj.

87' Svoj udarac je oprobao i Tavamba. Probao je driblingom udesno, povukao loptu i šutirao u desni ugao gola Đogatovića, ali pored gola.

85' Nemanja G. Miletić prolazi po levom boku i šutira direktno na gol, Đogatović izbija loptu.

80' Snažan šut Milanovića, odbranio je Stojković odličnom paradom. Javor se u poslednjih pet minuta razmahao na terenu i u nekoliko navrata pokušao da napadne, ali je udarac Milanovića najbolja prilika do sada.

75' Dobar šut Đuričkovića, lopta je odskočila ali brani Đogatović.

71' Oštar start Miletića nad Terzićem, izgledalo je kao penal, jedina nedoumica je da li je prekršaj napravljen u kaznenom prostoru.

64' U kakvoj šansi se našao Nemanja G. Miletić, lopta se posle kornera dokotrljala ispred njega, a on je sa sedam, osam metara promašio odličnu šansu.

58' Prvi dobar pokušaj nakon prekida, Miletić je šutirao glavom, ali je Đogatović odlično reagovao, istefao se i izbacio loptu van igre.

55' Mnogo faulova i prekida igre, Partizan ima inicijativu, ali osim jedne polušanse Javora nije bilo prilika.

47' Povredio se Sević u duelu sa Pantićem. Mitošević je centrirao, Karišik je pokušao da zahvati loptu glavom, ali ništa od opasnosti po gol Partizana.

I poluvreme

45' POLUVREME. Partizan je od vodećeg gola do poluvremena sigurno čuvao vođstvo, a Ožegović je u 44. minutu pokušao i da pripreti. Uzeo je loptu igračima Javora, dodao do Tavambe, ali su intervenisali igrači Javora pa nije bilo velike opasnosti.

37' GOOOOOOOL! Marko Janković šutira iz gotovo iste situacije kao i kod prvog gola, pogađa Karišika u nogu i lopta u visokom luku ide u gol za 2:0.

32'
Tavamba dribla Đogatovića na boku, šalje loptu do Ožegovića, ovaj se spetljao, pao i nije uspeo da zatrese mrežu Javora.

27' Milan Milanović šutira na gol Partizana ali lopta ide pored.

24' Partizan daje gol posle kornera, sudija Bojan Nikolić signalizira faul i ne priznaje gol crno-belima. Faul je napravio Tavamba, a loptu je u mrežu ugurao Ožegović.

18' Partizan do sada ima bolji posed, Javor čeka kontre, ali u prvih dvadesetak minuta ne uspevaju ni jedni ni drugi da stvore konkretne prilike za gol izuzev šuta Jankovića.

12' Vrlo brzo nakon gola, Janković se povredio, ali se i vratio na teren.

8' GOOOOOOOOL! Marko Janković je povukao loptu kroz sredinu i kada se očekivalo da će je dodati nekome od saigrača sa dvadesetak metara je šutirao i pogodio mrežu Đogatovića, 1:0 za Partizan.

5' Slobodan udarac za Javor i solidan pokušaj Eliomara, posle faula nad Sevićem. Lopta međutim ide preko gola, a Stojković nije morao da reaguje.

2' Solidan centaršut Jankovića, lopta je išla Tavambi koji je pao u kaznenom prostoru pa nije zahvatio loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d