Nova vest
Fudbal

Subota, 18.11.2017.

18:35

PL: Čelsi silovit, Liverpul siguran, Siti rutinski

Mančester Siti pobedio je u gostima ekipu Lester Sitija 2:0 (1:0) u utakmici 12. kola Premijer lige, a ubedljive i sigurne pobede upisali su i Čelsi i Liverpul.

Izvor:

Autor:

PL: Čelsi silovit, Liverpul siguran, Siti rutinski
Getty images

Golove za Siti postigli su Gabrijel Žesus u u 45. i Kevin de Brujne u 49. minutu, pa 'Građani' sada drže prvo mesto na tabeli sa 34 boda.

S druge strane, Čelsi je bio izuzetno ubedljiv na gostovanju Vest Bromić Albionu 4:0 (1:0).

Tri od četiri gola 'Plavci' su postigli u prvom poluvremenu – Alvaro Morata u 17, Eden Azar u 23. i Markos Alonso u 38. minutu. Trijumf gostiju potvrdio je Azar svojim drugim pogotkom na meču, u 62. minutu.

Čelsi je drugi na tabeli sa 25 osvojenih bodova, dok je VBA sada na 17. poziciji sa deset bodova.

I Liverpul je takođe bio ubedljiv, pošto nije imao previše problema na Enfildu protiv gostiju iz Sautemptona – 3:0 (2:0).

Mohamed Salah je bio strelac vodećeg gola za 'Crvene' u 31. minutu, da bi tačno deset minuta kasnije još jednom bio precizan, čime je ušao u istoriju domaćih prestigavši legendarnog Robija Faulera.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a konačan rezultat postavio je Kutinjo u 68. minutu. Dušan Tadić još jednom je bio daleko od svog nivoa u dresu 'Svetaca', pa je zamenjen već u 55. minutu.

Ekipa Jirgena Klopa je, posle šeste pobede od početka šampionata, peti na tabeli sa 22 boda, dok je Sautempton sada na 14. mestu sa 13.

Sjajan meč viđen je i u Londonu, gde je Everton dva puta stizao predost domaćeg Kristal Palasa. Za 'Orlove' su pogađali Džejms Mekartur u prvom i Vilfred Zaha u 35. minutu, a za 'Karamele' Lejton Bejns iz penala u šestom, odnosno Umar Nijase u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Luka Milivojević odigrao je svih 90 minuta za Palas i zaradio je žuti karton.

Bornmut je bio ubedljiv protiv Hadersfilda i slavio je 4:0 (2:0), za veoma važna tri boda za 'Trešnjice uz het-trik Čarlija Vilsona, dok je Barnli pobedio Svonsi takođe kao domaćin – 2:0 (2:0).

Na otvaranju kola, u derbiju severnog Londona, Arsenal je savladao Totenhem Hotspur na Emirejstu (2:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve